Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre stafettguld till Dalarna

/
  • Guld till Lima. Jakob Börjesson, Tobias Arwidson och Fredrik Karlsson såg till att guldet i seniorklassen hamnade hos Lima när stafetterna i skidskytte-SM avgjordes.
  • Dalaguld. Älvdalens D14-lag vann SM-guld i skidskyttestafetten i Sollefteå på onsdagen. I laget åkte Lina Norin, Sara Lindberg och Lotten Sjöden.

Annons

En förklaring var att trion Jakob Börjesson, Tobias Arwidson och Fredrik Karlsson både åkte och sköt bra. Men det fanns ännu en faktor som gjorde att Limalaget vann med nästan två minuters marginal.

- Bore körde fel på första sträckan. David Ekholm åkte en extrasväng på närmare 500 meter, berättar Westling.

I det läget låg Börjesson strax bakom Ekholm.

- Jakob såg att David åkte fel och ropade åt honom, men han hörde inget, säger Westling.

Vid första växlingen var Lima två minuter före Bore.

Den ledningen drygade junioren Tobias Arwidson ut på andra sträckan. På tredje sträckan lyckades Fredrik Karlsson, också junior, hålla undan för jagande landslagsmannen Carl-Johan Bergman.

- Fredrik var nog lite nervös, men precis som Tobias, så var han kall på skjutvallen, säger Westling.

Dalarna tog ytterligare två guld i gårdagens stafetter. I damer 14 segrade Älvdalens tjejer efter stabilt skytte av trion Lina Norin, Sara Lindborg och Lotten Sjödin.

- Vi visste att det skulle bli en tuff match mot Bore. Den här gången var det vi som hade marginalerna på vår sida, säger ledaren Peter Sjödén.

Och marginalen, den var faktiskt så god som en minut och 49 sekunder. Trea blev Lima (Lizet Nygårds, Karolina Holmberg och Therese Holmberg).

I H16 vann Dalarnas kombinationslag med Dala-Järnas Elias Brindberg, Älvdalens Mattias Lindh och Limas Simon Hallström.

Mer läsning

Annons