Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus ser fram mot höjdpunkten.

/
  • Laddad. Efter en blixtvisit hemma i Falun är Marcus Ljungqvist laddad inför vårens roligaste tävling, Flandern Runt i morgon.
  • Laddad. Efter en blixtvisit hemma i Falun är Marcus Ljungqvist laddad inför vårens roligaste tävling, Flandern Runt i morgon.

Annons

Han fick ett bra besked om det i söndags när han länge var med och körde om segern i Brabanste Pijl i Belgien. En tävling som delvis gick på samma vägar som Flandern Runt.

Då var han loss med två andra åkare men hämtades in en knapp mil före mål.

- Lite synd, vi saknade en åkare från Rabobank i gruppen. Om vi haft det hade vi nog fått gå hela vägen hem utan att bli jagade, säger Marcus under ett par dagars blixtvisit hemma i Falun hos hustrun Carina, som väntar parets första barn i slutet av månaden.

- Men jag fick i alla fall ett besked på att formen är riktigt bra hos alla i teamet.

Något som även hans unge kompis från Falu CK, som bröt "Pilen" underströk.

- Marcus gjorde ett jättefint lopp och verkar vara i riktigt bra form, sa Lindgren efter det loppet.

Vad är det som gör att du gillar just Flandern Runt så mycket?

- Dels är det den mest klassiska av alla vårklassikerna i Belgien, en tävling med lång tradition och hög status. Sedan är den väldigt speciell med smala kullerstensvägar och backar. Det är helt enkelt en jättefin tävling, säger Marcus som har blivit nummer 20 som bäst.

Dina förväntningar inför i morgon?

- Det är svårt att säga. Jag är ju inte teamets "försteförare". Det är i första hand Cancelara och Stuart O´Grady vi satsar på. Men det kan ju också betyda att jag blir mindre påpassad och kan komma i väg med rätt grupp. Det går egentligen inte att spekulera utan beror på hur tävlingen utvecklas.

Efter Flandern Runt har Marcus bara två tävlingar kvar, Gent-Wevelgem på onsdag och Paris-Roubaix nästa söndag innan han tar pappaledigt.

- Sedan får vi se hur programmet blir i fortsättningen.

Marcus är i alla fall reserv i Team CSC:s lag till Giro d´Italia, kan möjligen bli aktuell för Tour de France men räknar själv mest med att få köra den spanska Vueltan.

- Det har ju varit lite svårt att planera tävlingsprogrammet i minsta detalj. Men går allt som planerat är jag tillbaka i ett etapplopp i Frankrike som startar 8 maj.

Men oavsett vad som händer på cykelbanan är det naturligtvis det som ska hända hemma i Falun inom kort som är viktigast och som får mest utrymme i tankarna hos Ljungqvist just nu.

FOTNOT: Flandern Runt direktsänds i Eurosport med start söndag 13.00

Mer läsning

Annons