Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena lyfter Tuna

/
  • Foto: Peter Ohlsson.
  • Lagsnack. Från vänster: Anna Morsell, Pia Birkebaek och Lena Eliasson, ingår i Stora Tunas första lag med Lena Gillgren och Emma Engstrand. Här tar de ett snack i samband med Stora Tunas uppladdningsträff på tisdagen.

Annons

- Det kan bli spännande vi har onekligen ett mycket bra lag, konstaterar Lena, som tillsammans med Emma Engstrand och Anna Morsell är tre landslagstjejer i Stora Tuna.

Detta gör dem till en stark aspirant till slutsegern.

- Visst, men kom ihåg att det finns många fler, främst norska lag, som innehåller bra löpare. Men personligen tror jag inte så mycket på Ulricehamn, till skillnad mot många andra, säger Lena.

Nu ska det direkt sägas att det är landslaget och de kommande internationella mästerskapen som är Lenas huvudmål som orienterare. Eventuella framgångar i Stora Tunas stafettlag kommer liksom på köpet.

- Det stämmer. Jag gör främst en individuell satsning. Men för mig är det viktigt att kunna träna och umgås med klubbkompisar i närheten där jag bor. Därför blev naturligt för mig att börja springa för Stora Tuna.

Det var inför den här säsongen som paret David Andersson och Lena Eliasson bestämde sig för att lämna Jönköping. Båda sökte miljöombyte, förutsättningar till en varierad träning året runt samt möjlighet till lärarstudier. I Falun fanns allt detta. Därför gick flyttlasset till Dalarna och nystarten var ett faktum.

David fick flera anbud från dalaklubbar. Han valde att stanna i Hakarpspojkarna.

Även Lena fick flera förfrågningar. Hon valde Stora Tuna.

- I dag känns det rätt. Jag har fått en perfekt grundträning i vinter. Det har varit träning som ofta inneburit bra sparring av de andra tjejerna i Borlänge. I bland har också Jenny (Johansson, även hon är en landslagstjej) varit med.

Därför känner sig Lena väl rustad inför den kommande säsongen, även om elitserien under helgen som varit, kunde gått bättre.

Men i helgen kan det lossna. Lena har redan en bild klar av hur det kommer att se ut på lördag vid motorstadion utanför Eskilstuna:

- Vi hänger bra med från början. När det sedan är dags att avgöra kommer både Emma och jag att göra riktigt bra. Därför vinner vi.

På lördag får vi se om hon får rätt.

Fotnot: I Stora Tunas första lag springer Lena Gillgren, Anna Morsell, Pia Birkebaek, Emma Engstrand, och Lena Eliasson.

Mer läsning

Annons