Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenny får elitseriechans

/
  • Drar söderut. Kenny Ekman lämnar HK Mittdalarna. Inom kort räknar han med att skriva på för elitserielaget IFK Trelleborg och blir därmed skåning.

Annons

- Ja, jag vill flytta ner så fort som möjligt. Just nu väntar jag på att deras kontraktsförslag ska komma med posten, säger Kenny.

IFK Trelleborg var succénykomling i elitserien den gångna säsongen. Laget gick till slutspel och gav där favorittippade Sävehof hårt motstånd i tre matcher, som dock alla vanns av Sävehof.

Nu rustar Trelleborg för att bli än bättre och förra veckan flögs bland andra Mittdalarnaspelarna Kenny Ekman och Mikael Blom ner till Skåne för att spela ett par testmatcher.

Intresset för Blom verkade sedan svalna (han är dock eftertraktad av elitserielaget Lindesberg och allsvenska Anderstorp), men Kenny Ekmans testspel uppskattades av IFK Trelleborgs sportchef Patric Sandblom.

- Kenny har utvecklingspotential, sade Sandblom till Trelleborgs Allehanda.

Det var efter den första av två testmatcher, i den andra gick det än bättre för Ludvikasonen.

Väl hemma i Dalarna igen har Kenny Ekman haft god kontakt med IFK Trelleborg, som lovat honom att fixa deltidsarbete i Skåne. Resterande tid ska han spela elitseriehandboll.

- Till att börja med gäller det att kämpa för att få spela några minuter per match i elitserien. Sedan ska det förhoppningsvis bli mer och mer speltid, säger Kenny.

Han väntar nu på att ettårskontraktet med Mittdalarna ska löpa ut.

- Jag vet inte exakt när det kontraktet går ut, men tror att det är nu i april.

Sedan räknar alltså Kenny Ekman med att skriva på för Trelleborg och flytta dit.

- Det ska bli skönt att komma bort från Ludvika (skratt).

Han har haft fler klubbar i allsvenskan och elitserien efter sig, men är nöjd med att det blir IFK Trelleborg.

- Ja, det här känns jäkligt bra.

Mer läsning

Annons