Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är nöjd med oavgjort på Parken

/

Annons

Torsdagen bjöd på en leende och skrattande Zlatan Ibrahimovic.

Frågan är om Zlatan är lika glad när han hamnar utanför startelvan.

För att Interstjärnan ska få spela från start på lördag finns inte i min värld.

Zlatan är inte alls redo för 90 minuter och den fysiska kamp som väntar. Däremot är han en perfekt inhoppare - om han känner sig helt okej.

Den ende givne framåt är Johan Elmander. Han är den spelare, offensivt sett, som danskarna fruktar allra mest.

Tre mål gjorde Elmander senast när hans franska klubb Toulouse säkrade en Champions League-plats till hösten.

Målformen finns alltså där, och med sin snabbhet kommer han att ställa till stora bekymmet för tuffe mittbacken Daniel Agger.

Vem som ska kampera ihop med Johan Elmander på topp är mer öppet. Marcus Allbäck är dock mitt val. Det är spelare som alltid leverar i landslagssammanhang. Och gissa om "Mackan" är sugen på att spela på sin normala hemmaplan, Parken.

Rade Prica vann skytteligan i Danmark och Markus Rosenberg var het i Werder Bremen i slutet på säsongen. Ingen av dem är ett starkare kort än Allbäck.

Tobias Linderoth var länge en underskattad spelare. Numera ses den svenska vice kaptenen med helt andra ögon. En plikttrogen herre som alltid gör sitt yttersta i alla lägen, oavsett matchbetydelse.

Liksom klubbkompisen Marcus Allbäck spelar den duktige balansspelaren på hemmaplan. Duon har FC Köpenhamn som arbetsgivare. Frågan är hur länge Tobias blir kvar i vårt nordiska grannland. Han skulle utan tvekan platsa i betydligt starkare ligor.

Andreas Isaksson är tillbaka mellan stolparna. Jag skulle vilja skriva i gammalt gott slag men formen känns lite dunkel. "Isak" hade det jobbigt mot Nordirland senast och det lär inte bli lugnare när danskarna öser på för fullt.

Vilket utseende får startelvan på lördag?

Om jag var förbundskapten skulle följande få chansen:

Målvakt: Andreas Isaksson, klar "etta", Rami Shaaban får ursäkta.

Backlinje: Mikael Nilsson, Olof Mellberg, Petter Hansson och Fredrik Stenman. Den senare känns som ett mindre svagt kort än Hammarbys von Schlerbrügge nu när Erik Edman är skadad.

Mittfält: Fredrik Ljungberg, Anders Svensson, Tobias Linderoth och Christian Wilhelmsson. Den senare lär förmodligen inte få spela. Tippar att Lagerbäck istället "fegar" och satsar på Niclas Alexandersson, som anses stabilare i defensiven.

Forwards: Johan Elmander och Marcus Allbäck.

Danmark får gälla som favorit. Ganska klar tycker jag. För det var allt annat än en imponerande svensk insats i fiaskomatchen mot Nordirland. Samtidigt vet vi att ett svenskt fotbollslandslag brukar överraska när man slår ur underläge. Det hänger på den första kvarten, om Ljungberg & kompani kan försvara sig mot den troliga anstormning som kommer från hemmalaget.

Jag är nöjd med oavgjorti Köpenhamn. 1-1 och Johan Elmander målskytt skulle smaka mumma.

Sedan får också gärna Lettland överraska mot Spanien. Då kan spanjorerna ta siesta under EM-slutspelet...

Mer läsning

Annons