Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun satsar hårt även på 2008

Annons

Mitt i brinnande slutspel pågår redan arbetet med att bygga nästa säsongs lag för fullt.

- Det går inte att vänta till säsongen är slut, säger Kimmy som assisterar sporttchefen Lennart Mehtälä med lagbygget.

I dagarna har Hannele Jansson och Cissi Hast förlängt sina kontrakt. Det har redan tidigare trion Sara Kristoffersson, Karin Hjelm och Emma Lundmark gjort.

- Uppskattningsvis kommer 75 procent av årets trupp att finnas kvar nästa säsong, gissar Dalbjer.

Kvar kommer dock inte två av de mest erfarna och meriterade spelarna Maria Söderström och Jenny Magnusson har aviserat att efter årets slutspel är det slutspelat för dem.

- Det är vad de har meddelat gruppen. Det är två av IBF Faluns mest meriterade och duktiga spelare så vi måste respktera deras beslut., säger Kimmy.

Men IBF jagar också några riktigt heta ersättare till de spelare som försvinner. Det är landslagsklass som gäller.

Tre landslagsmeriterade spelare är i dag högaktuella:

Den erfarna finska landslagstjejen Anna Variainen kommer till Falun och testar efter säsongen. Vartiainen, just nu i Tapanilan Erä III, har tidigare spelat i Balrog.

Dalbjer och Mehtälä hoppas också kunna knyta upp de bäda svenska U 19-landslagstjejerna Elin Tjärnström, center från Örnsköldsvik, och Louise Wikström, forward från Oskarshamn.

- Men vi är nog inte ensamma om det intresset, säger Kimmy.

Till kvällens match mot Visby åker IBF med ett sjuk- och skadefritt lag. De enda som saknas är Tone Einstulen och Caroline Fahlén som spelar distriktslags-SM i stället.

- Jag kan som sagt inte se vad som ska kunna stoppa oss. Hemma hade vi allt att förlora, nu har vi allt att vinna och vi är ett bättre lag. Det enda är väl om bollen inte går in. Men då har vi ju livlinan på hemmaplan på söndag kvar. Men så långt ska det inte behöva gå, säger IBF-coachen som är i full färd med att bygga ett guldlag för 2008.

- Men vi hoppas förstås att vi ska vara ett guldlag redan nu i vår.

Mer läsning

Annons