Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damsatsning lovas

/
  • Handbollsvisioner. Olak Brunnström blickar uppåt mot handbollstoppen. Han gör det inför en framtida elitsatsning för damhandbollen i HK Mittdalarnas regi.

Annons

Arbetet har pågått ett par månader och sportgruppen består av följande kvintett: Anders "Löken" Löfgren och Lena Bergman, styrelsemedlemmar i Mittdalarna, Johanna Persson och Olak Brunnström, styrelsemedlemmar i Ludvika HF samt Andreas Ernfridsson, styrelsemedlem i Borlänge HK.

- I framtiden hoppas vi även att styrelsefolk i Samuelsdals IF och IFK Mockfjärd ska ingå i sportgruppen, utvecklar Olak Brunnnström.

Hur går ni vidare?

- Vi har en upptaktsträff då vi inbjudit spelare födda -92 och tidigare till en sammandragning.

- Att göra en gemensam (läs HK Mittdalarna) satsning på spelare som vill elitsatsa är helt rätt idé. Det gäller att informera spelarna om våra egna möjligheter i en framtida elitsatsning, understryker Brunnström.

Elittänket är i sin linda och det är en lång väg att vandra för att Mittdalarna ska kunna förverkliga utstakade handbollsmål.

- Det gäller att skapa och bygga upp förutsättningarna för våra talanger. Skapa rätt elittänkande. Lyckas vi, ja då finns det en framtid för en damelitsatsning i Dalarna, betonar eldsjälen Brunnström.

Handbollsvännerna i distriktet lär hålla tummarna för ett lyckat resultat i framtiden. Idén som sådan kan i alla fall inte ifrågasättas och det här är viktiga signaler som förmedlas och aktualiseras.

Mer läsning

Annons