Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

10-0-segern - en förlust

Annons

-Men så kan man inte göra. Walk over existerar varken i Elitserien eller i division 1.

-Kommer man inte till en match blir laget automatiskt uteslutet ur serien och lagets tidigare matcher ska räknas bort, kommenterar Ralf Lundberg, ordförande i Svenska Handbollförbundets tävlingskommitté, som är den instans som handhar sådana här ärenden.

Inom Nais-Norco har man varit medveten om följderna, saken har kommenterats av tränare Johan Söderman på klubbens hemsida, där det bland annat sägs:

"I och med att laget inte hade tillräckligt med manskap till kvällens (måndagens, vår anm.) match innebär det automatiskt wo och därmed utesluts laget automatiskt från fortsatt spel i div. 1."

Vad blir följderna, Ralf Lundberg?

-Vi har inte sammanträtt i kommittén än. Men som jag ser det så kommer Nais-Norcos samtliga matcher i den pågående serien, Vårettan således, att räknas bort.

Inte höstmatcherna alltså, trots att poängen lagen tog då fortfarande finns med i bilden?

-Nej, det skulle få helt omöjliga följder. Lag som idag spelar i Allsvenskan kanske inte skulle varit där och så vidare.

-Det naturliga är att räkna bort Norrköpingslagets samtliga matcher i Vårettan enbart. Laget fullföljde ju höstserien fullt ut.

-Och sett till resultaten hittills, Nais-Norco har ju förlorat mot samtliga sex motståndare man mött, betyder det ingen skillnad i poänghänseende lagen emellan, konstaterar Lundberg.

Inom Mittdalarna hade man hoppats att samtliga Nais-Norcos matcher, höstserien också inräknad således, skulle tas bort.

-Det hade vi vunnit på.

-Både Mantorp och AIK, som ju ligger före oss, skulle drabbats mer än vi, räknar Mittdalarnas tränare Magnus Lindström fram.

Tävlingskommitténs definitiva beslut i frågan väntas tisdag eller onsdag.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons