Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överskott för Skidspelen

/
  • Glädjas. En nöjd Anki Haugen, sportchef vid Svenska skidspelen, kunde glädjas åt en positivt ekonomisk trend, när ledningen under gårdagen redovisade årets resultat vid Lugnet i Falun. Nu har Svenska skidspelen siktet inställt på de stora begivenheterna till 2008, när de bland annat genomför en världscuptävling på skidor den 23-24 februari och SM den 13-18 mars.

Annons

- Jag har fått signaler att vi ligger bra till hos FIS (Internationella skidförbundet) att få världscupfinalen 2009 och eventuellt att det även kan bli tal om att det blir permanent på något sätt, berättar sportchefen Anki Haugen, som dock tror att budgeten till 2008 kan bli tuff, men hon gläds samtidigt åt den senaste budgeten som inneburit ett överskott på 40 000 kronor. Och då har de arrangerande klubbarna fått sin ersättning.

- Vi har sparat och snålat och har hela tiden tänkt pengar, säger Anki.??

Sponsorer och evenemangsbiten är något som skidspelen jobbat hårt med under framför allt detta året. Och denna del har både ökat och gett en ekonomisk stabilitet.

- Vi ska fortsätta att arbeta med evenemangsbiten för bland annat publiken och öka arrangemang kring tävlingarna på olika sätt, säger Anki och tillägger:

- Ett gott samarbete med Falu kommun och Svenska skidförbundet är även något som varit positivt i år. En av våra visioner är att fortsätta att prioritera Falun som en sportstad och att Dalarna är ett skidlän.?

Två av skidspelens stora begivenheter till 2008 är bland annat en världscuptävling den 23-24 februari och SM den 13-18 mars. I samband med den först nämnda tävlingshelgen i februari, kolliderar dock den med bland annat Vasaloppets skidtävling Tjejvasan.?

Vasaloppets generalsekreterare Rolf Hammar, som var närvarande på gårdagens presskonferens med skidspelen, lät bland annat meddela att någon form av samarbete kommer att genomföras mellan Skidspelen och Vasaloppet, för att främja de båda tävlingarna under den aktuella februarihelgen.

Mer läsning

Annons