Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överraskande seger av Stig H

Annons

Det var också starten för en mycket svår V75-omgång som betalade drygt 8,3 miljoner för sju rätt.

- Jodå, visst är jag också lite överraskad. Men det stämde perfekt med både tempo och positioner för oss. Vi var lite osams innan loppet, hästen och jag. Han ville inte gå ut på banan innan loppet men gjorde sedan verkligen rätt för sig, säger Johansson nöjt efter loppet.

Förra året blev Stig H inte segerrikaste kusk inom V75 för första gången sedan 1980. Därför var det lite av en revansch för honom att få vinna V75-Mästaren. Från 20 meters tillägg hamnade Johansson i fjärde ytter samtidigt som fem av tolv konkurrenter galopperade bort sina chanser. Sedan kunde han vänta med attacken till sista sväng och Mastery avgjorde då mycket enkelt. Oddset 21,65, ovanligt högt för att vara Stig H Johansson med egentränad häst.

- När det var 250 meter kvar hade jag i Veijo Heiskanens sulky, men det löste sig snabbt och Mastery vann sedan säkert, kommenterar Johansson loppet.

Efter loppet var han heller inte sen att hålla med om att V75-Mästaren är prestigefyllt.

- Alla som håller på i denna bransch är tävlingsmänniskor och det gäller även mig. Jag vill gärna villa alla kuskligor jag kan, säger Stig bestämt.

Loppets storfavorit, Edu's Speedy höll godkänt som tvåa för Veijo Heiskanen efter ett tungt slutvarv.(TT)

TT

Mer läsning

Annons