Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övermäktig motstånd

Annons

Det var i den 53:e matchminuten som olyckan var framme. Mats gick upp i en luftduell med Halmstads erkänt tuffa mittback Tomas Zvirgzdauskas och fick en arm-båge i ansiktet.

Efter att ha gett igen blev båda två utvisade, varpå Theander svullnade upp i ansiktet och fick ledas till omklädningsrummet där han svimmade.

- För att vara på den säkra sidan så kallade vi på ambulans, och Mats åkte direkt till Falu lasarett, berättar Lasse Ericson.

Och inte nog med att han blev skadad; i och med utvisningen riskerar han nu att bli avstängd i en eller flera tävlingsmatcher.

- Vi hoppas på det bästa, konstaterar Ericson.

Matchen då?

Ja, allsvenska Halmstad öste på redan från start och ledde efter den första halvleken med hela 4-1. Brage visade alldeles för stor respekt och HBK fick göra lite hur de ville.

Hemmalaget gjorde dock halv- lekens snyggaste mål då Niclas Olausson hittade Theander med ett inlägg efter en flygande kontring och Mats gjorde inget misstag. Annars var de första 45 minuternas stora behållning gästernas yttermittfältare Martin Fribrock som flera gånger snurrade upp IKB:s högerback Mikael Karlsson på Halmstads vänsterkant.

Lagen bytte friskt med spelare i halvtid, gästerna var värst med sina åtta byten, och det var inga dussinlirare HBK satte in. Eller vad sägs om Dusan Djuric, Magnus Arvidsson och Per "Texas" Johansson?

- Tanken var att alla skulle få en halvlek i dag, och samtliga svarade för solida insatser.

- Mest nöjd är jag med Magnus Arvidsson som visade att han kommer bli en otrolig förstärkning för oss i höst, säger Halmstads tränare Janne Andersson.

Arvidsson, som under sommaruppehållet anlände från tyska Hansa Rostock, svarade för lagets tre sista mål och var ett ständigt orosmoment för hemmalaget.

-Med Arvidsson, "Turbo" (Magnus Svensson), och Mikael Rosén har vi ett nyförvärv i varje lagdel till hösten.

- Det känns väldigt bra, konstaterar Andersson.

Vad tyckte du om Brage?

- Det kändes som ett lag som verkligen ville spela fotboll, vilket vi behövde möta.

- Det var flera spelare som imponerade på mig, däribland Niclas Olausson, Colo Halit och Kebba Ceesay, menar han.

För Brages del var detta en för övermäktig värdemätare, men Colo Halits show på sin vänsterkant under den andra halvleken höll allsvensk klass.

- Det är viktigt för killarna att få möta ett så här pass bra lag, inte minst sett till utbildningen, menar Lasse Ericson.

BRAGE-HALMSTAD 2-9 (1-4)

Målen: 0-1 (9) Joel Johansson, 0-2 (31) Emira Tahirovic, 0-3 (33) Mikael Rosén, 0-4 (41) Patrik Ingelsten, 1-4 (43) Mats Theander, 1-5 (49) Dusan Djuric, 2-5 (55, str) Alin Vigariu, 2-6 (59) Ajsel Kujovic, 2-7 (76) Magnus Arvidsson, 2-8 (79) Magnus Arvidsson, 2-9 (89) Magnus Arvidsson.

Hörnor, Brage: 1. Halmstad: 11.

Varningar, Brage: Jesper Lundin (48).

Halmstad: Dusan Djuric (66).

Utvisning, Brage: Mats Theander (53). Halmstad: Tomas Zvirgzdauskas (53).

Domare: Jonas Hagberg, Kristinehamn.

Publik: 584.

JESPER KARLSSON

Mer läsning

Annons