Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oväntad seger för Borlänge HF

Annons

Borlänge Hockey visade finfina takter inför den kvalserie som inleds på söndag genom att i serieepilogen i Allettan besegra Kumla på bortaplan.

5-3 slutade den riviga tillställningen i BHF-favör, sen laget gjort den avgörande femte "pytsen" i öppen Kumlabur under slutskedet.

- Sett till hela matchen en välförtjänt seger för oss.

- Kumla inledde förstås varje period med en intensiv skridskoåkning, men vi försvarade oss utmärkt och slutdelen av varje period var vår, helt klart, konstaterar tränare Håkan Kornell.

Väldigt nöjd förstås efter en bra avslutning på serien.

- Visst. Vi har spelat klokt och det gör att vi kan gå in i den kommande kvalserien med en hel del råg i ryggen, menar Kornell.

Dessutom en bonuspoäng i fickan i och med tredjeplatsen i Allettan.

- Lagen i kvalserien får ju bonuspinnar med sig. Ettan, det blev Skåre som passerade Kumla i går, tre stycken, Kumla två och vi en.

- Däremot blir Sunne, som blev sista lag till kvalserien, utan, förklarar BHF-tränaren.

Gårdagsmatchen bjöd som sagt på ett intensivt Kumlatryck mot BHF-målet under inledningshalvan av varje period.

Det mynnade till slut ut i hela 51-23 i skottstatistiken, som dock är lite missvisande.

- Våra backar inte minst hade bra koll på motståndarna och höll undan bra, vilket gjorde det lättare för Jim Andersson i målet att ha koll på skotten.

- Sen tycker jag att våra forwards gjorde sitt i försvarsarbetet. Överhuvudtaget såg det bra ut, menar Kornell.

Jim Andersson var duktig i målet och samtliga backar agerade stabilt med extra plus i kanten för Andreas Högosta, Niklas Dehlén och Jocke Elfström.

Av forwards jobbade trion Johan Reineck, Stefan Sjödin och Andreas Martinsson hårt och framgångsrikt hela tiden liksom Anders Olsson.

- Och nu laddar vi om. Jag har ingen aning om huruvida vi spelar borta eller hemma i kvalseriepremiären men vi går in i den serien vid gott mod.

- Det skulle vara väldigt kul om vi kunde knipa en av de två första platserna i den serien och gå till allsvenskt kval. Nyttigt också för inte minst de yngre att få känna på vad det handlar om i det sammanhanget, vill Kornell ha sagt.

KUMLA-BHF

3-5 (1-1, 1-1, 1-3)

Målen: 1-0 Johan Bergfeldt, 1-1 Stefan Sjödin (Jocke Elfström/Niklas Dehlén) i spel 5 mot 4, 2-1 Adam Bergkvist i spel 5 mot 4, 2-2 Stefan Sjödin (Marcus Persson/Henrik Bergenström), 2-3 Andreas Martinsson (Anders Olsson), 2-4 Johan Reineck (Andreas Martinsson) i spel 5 mot 4, 3-4 Johan Fryksell i spel 5 mot 4, 3-5 Stefan Sjödin (Anders Olsson) i öppet mål i spel 5 mot 6.

Skott: 51-23.

Utvisningar: K: 6x2 min. B: 8x2 min.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons