Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oväntad förlust för IBF

Annons

En säker tvåmålsledning mot IKSU tappades till en snöplig förlust, 2-3, i förlängningen.

Falutjejerna fick dock en snabb revansch i och med 7-1-segern mot Dalen.

På lördagen spelade IBF Falun seriefinal mot IKSU.

IKSU backade hem på egen planhalva och lät Falun ta tid att bygga upp sina anfall. Med dryga två minuter kvar av första perioden drabbades IKSU av matchens första utvisning. Det tog Falun 28 sekunder att utnyttja det numerära överläget och ta ledningen genom ett välplacerat skott av Jenny Magnusson.

I den andra perioden fortsatte Falun att skapa chanser. Men med knappa tre minuter kvar av perioden fick IKSU en straff. Straffen sköt dock Nina Ohlson okoncentrerat utanför den vänstra stolpen. Straffmissen fick Nina att tappa humöret och hon slängde klubban, vilket gav henne en utvisning. Under denna utvisning lyckades Falun utöka sin ledning genom Maria Söderström.

Efter dryga sex minuter av den tredje perioden drabbades Maria Söderström av en mycket tveksam utvisning. Det tog IKSU åtta sekunder att från nära håll reducera Faluns ledning till 1-2.

- Vi hade bra koll på matchen fram till den utvisningen, säger IBF-coachen Klas Persson.

Efter reduceringen ändrades matchbilden, IKSU började stöta högre upp i banan och Falun föll tillbaka.

- Vi blev för passiva och var inte tillräckligt aggressiva framför egen bur, säger Persson.

Det såg dock länge ut som om Falun skulle ta hem segern, men med 37 sekunder kvar lyckades IKSU kvittera till 2-2 efter att de tagit ut målvakten och spelat med sex utespelare.

Det skulle bli en utvisning i förlängningen som fällde avgörande i denna jämna match. Återigen var det Maria Söderström som fick sätta sig på botbänken. På det efterföljande frislaget sköt Umeålagets bästa spelare, Frida Lindberg, in segermålet och ett vilt segerjubel utbröt i IKSU-lägret.

Klas Persson har en enkel förklaring till förlusten:

- Vi tappar poäng genom att vi inte gör fler mål på våra chanser, säger Persson och tillägger att han är nöjd med den defensiva insatsen från sitt lag.

Faluns klart bästa spelare för dagen var Jenny Magnusson som är härlig att se på just nu. Hon har ett bra tempo, men framförallt har hon perfekta passningar, som oftast sitter på medspelarnas klubblad.

I söndagens match mot bottenlaget Dalen fick vi se ett mer laddat och fokuserat Falulag. Efter att kaptenen Jenny Magnusson visat vägen med sitt ledningsmål i slutet av första perioden fanns det bara ett lag på banan.

Falun spelade aggressivt och satte denna dag sina chanser. När slutsignalen ljöd hade Dalen-målvakten fått släppa in sju bollar bakom sig.

Faluns bästa spelare för dagen var Gabriella Ludvigsson, som till helgen debuterar i det svenska landslaget under ett läger i Västerås.

Gabriella ser med tillförsikt fram mot debuten och säger:

- Den här uttagningen har gett mig ett bättre självförtroende och jag tänker verkligen ta för mig under lägret och visa att jag platsar i ett svenskt landslag.

Nästa uppgift för IBF Falun blir en träningsmatch på torsdag mot Domnarvet.

Nästa seriematch är lördagen den 16 februari, då Falun har bortmatch mot Örnsköldsvik.

Matchfakta

IKSU-IBF FALUN

3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (18.25) Jenny Magnusson (Lena Birath), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0-2 (18.33) Maria Söderström (Lena Birath), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-2 (6.29) Mari Magnusson (Frida Lindberg), spel fem mot fyra, 2-2 (19.23) Mari Magnusson (Sofia Olsson), spel sex mot fem.

Förlängning: 3-2 (2.14) Frida Lindberg (Sofia Olsson), spel fem mot fyra.

Skott: 23-29 (4-6, 9-14, 9-9, 1-0).

Utvisningar, IKSU: Nina Ohlson 2+10, Mari Magnusson 2, Linda Hjortborg 2. Falun: Maria Söderström 2+2, Lena Birath 2.

Domare: Kjell Gustavsson, Iggesund, och Göran Karlsson, Hudiksvall.

Publik: 247.

HENRIC HEDBERG

Mer läsning

Annons