Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovanlig position

Annons

- Nej, trots att han är åtta år tror jag inte han gått i spets tidigare. Han höll undan med ett nödrop i dag, men håller bra form nu, sade "Benka".

Visst är det så. Olsson gjorde vad han kunde för att försvara innerspåret, men lyckades inte. Erik Berglöf bakom Onassis Kemp tog hand om kommandot, men "Benka" var snabbt ute och laddade framåt.

- Jag har svårt med värmländskan, men hoppades att Erik menade att han skulle släppa, skojade "Benka", efter segern på fina 1.13,8a/1640 meter.

Familjen Witasp/Frick höll sig väl framme på travgalan i lördags och ville inte vara sämre på banan. Såväl Leif som Kajsa segerdefilerade under kvällen. Mest över-tygande var femåriga Nilas Gene. Med tre lopp innanför västen efter vila var han nu segermogen. Och det på ett sätt som smakade mera. Från tillägg och fjärde par utvändigt tog Witasp full sats knappa varvet från mål. Nilas Gene flög snabbt fram utvändigt om ledande Shackelton Carjan och resten av loppet var det dessa både det handlade om.

- Visst stod det och vägde på upploppet, men den här är bra nu, sade Leif.

Det är bara att instämma. Strax under 1.12,0 visade klockorna det sista varvet och helt klart kan Nilas Gene få en framgångsrik säsong.

- Vi tar en dag i sänder med honom. Som valack är han i varje fall numera rumsren och målet nu är att hålla honom fräsch och fin, avslutade Witasp.

Redan i den första V65-avdelningen såg Rättvikskusken till att de flesta kupongerna blev värdelösa. Drygt 29 gånger pengarna delade han ut på toton då han vann med amatörtränade Kozac Race efter ett lopp i rygg på ledande Hercules Race som stumnade till slut.

Kajsas seger kom med amatörtränade Hurricane Alansa som över upploppet tog sig förbi Linus Ness. Denne kördes av - just det - lillasyster Katrin, "årets lärling" i lördags.

Avestatränaren Göran Lång kunde räkna in sin första seger för året och Karl Johan Palemas första seger i livet då man tillsammans vann ett långlopp.

Ledning från start till mål var det enkla receptet.

- Det är en stor och slapp häst som verkar trivas bäst när han får löpa lite som han själv tycker. Därför passar ledningen honom bra, sa Lång.

Kallblodslopp på Vincennes i Paris är inte så vanligt, men två gånger om året får de chansen att visa upp sig.

Ett av de svenska bidragen där nere i år kommer att vara Årjängshästen Bragden. Nu genrepade han inför den äventyret genom att vinna på Romme. Detta efter ett visslande upplopp när luckan väl kom.

- Vi hade tur i sista sväng när en konkurrent galopperade, men sedan gick han oerhört fort den sista biten, sade körande Magnus Jakobsson.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons