Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otäck ridolycka

Annons

Strömsholmstävlingen avslutades i går efter intensivt tävlande i såväl dressyr som hoppning och fälttävlan sedan i fredags.

Hästfesthelgen kunde dock ha slutat riktigt otäckt om inte 28-åriga Louise Haaga, uppväxt i Mora men numera boende i Strömsholm och fram till i år ledare för ponnylandslaget i hoppning, haft änglavakt.

-Det var en dramatisk olycka, den såg otäck ut, berättar Lotta Amnestål, informationschef på Svenska ridsportförbundet, om olyckan under Haagas och hästen Gazzous ritt i Stora rundans final, 1,50/160-hoppning, på Slotts-banan.

-Hästen kom fel vid sista hindret i en trekombination och fick en bom mellan benen vilket gjorde att Louise trillade av hästen.

Sjukvårdspersonal var snabbt på plats men ville inte flytta på Louise Haaga innan ambulans hunnit fram, vilket dröjde 20 minuter.

-Hon var vid medvetande hela tiden och enligt läkarna var hon cirkulatoriskt stabil, vilket innebär att kroppen fungerar som den ska, säger Amnestål.

Efter att ha blivit förd till lasarettet i Västerås kom senare beskedet att Haaga ådragit sig en hjärnskakning men inga frakturer.

Det är inte första gången Louise råkat illa ut på tävlingsbanan.

I Drottningens pris för tre år sedan fick hon sin häst över sig och skadade ena knäet.

- Tyvärr är det sådant som händer i den här sporten, konstaterade hon då.

Vann tävlingen på Strömsholm gjorde danske Thomas Velin med Godsend du Reverdy.(TT-DT)

Mer läsning

Annons