Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östlund gör comeback i LFK

Annons

- Jag känner att om jag kan hjälpa LFK så ställer jag upp, det har ju klubben alltid gjort för mig, säger Per.

Han fyllde 30 år i tisdags och bör ha mycket kvar att ge på planen, även om det blir ett stort steg att ta - från fjolårets division 6-spel med S/S Lima till division 3-dito med Ludvika.

- Jag har i alla fall tränat en del, dels på egen hand, dels med S/S Lima som gick upp i femman i höstas.

Per Östlund ska nu återgå till väktaryrket i Ludvika efter att de senaste vintrarna ha arbetat som snöskoterguide i Sälen och däremellan ha varit rörmokare sommartid.

- Det känns kul att vara tillbaka i Ludvika och LFK. Jag har visserligen inte träffat de andra i laget än, men är beredd på att spela mot Herzöga om "Bullen" vill det.

"Bullen", det är LFK-tränaren Lars Björkman det. Han hade tänkt att låta Per Östlund börja på bänken, men när nu frågtecknen radar upp sig kan det bli så att Östlund får gå rakt in i startelvan. Kanske som mittback, eftersom Kent Sjöberg har ljumskproblem och är osäker startande.

- Helst är jag forward, men jag spelar där "Bullen" sätter mig, säger Per Östlund.

De övriga tre frågetecknen i LFK-truppen är Håkan Heldt-Strandberg (kanske måste arbeta), Cormac Loughran (har sviter efter en hjärnskakning) och Mikael Karlsson (feber).

Men Per Östlund går alltså in i truppen och det gör också anfallaren Mohammed al Kantari, som så onödigt snackade till sig en utvisning i premiären mot Rynninge och därpå blev avstängd en match.

- Vi har pratat med Mohammed om det som hände och nu får vi hoppas att vi kan plocka ur honom de rätta takterna igen, säger "Bullen" Björkman.

Ny målvakt blir Mikael Wiklund, som nu är spelklar efter övergången från Falu BS.

Det betyder att unge Fredrik Eneroth får sätta sig på reservbänken trots hans kanoninsats i 0-0-matchen mot Köping senast.

- Det är väl egentligen inte rätt läge att peta Fredrik efter den fina insats han gjorde senast. Men jag har pratat med honom och han förstår att vi låter Micke Wiklund stå, säger "Bullen" Björkman, som i och med målvaktsbytet hoppas få lite mer pondus i försvarsarbetet.

Hertzöga är en klassisk Karlstadklubb som efter en dipp i seriesystemet nu är nykomling i trean. Lars "Bullen" Björkman vet inte mycket om dagens motståndare, som precis som Ludvika tagit en poäng på två matcher i serieinledningen.

Vad "Bullen" däremot vet är att han inte mycket vet om vilket lag han kan ställa upp med i dag.

- Nej, med alla de här frågetecknen blir det lite lotto av det hela. Men det brukar ju ofta vara i sådana lägen man kan göra bra matcher.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons