Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Österby klar för Leksand

Annons

Redan förra säsongen var Leksand ute efter Magnus Österby, född och uppvuxen i Vansbro, men med hockeyuppfostran i Mora IK.

Då valde han Mif (Malmö). Men när nu Leksand hörde av sig på nytt, så blev det napp.

- Jag vet att jag kommer till en bra förening, som siktar på att snabbt ta sig tillbaka till elitserien. Det känns som en riktig utmaning att få vara med och hjälpa Leksand tillbaka till eliten, säger Magnus, som skrivit ett tvåårskontrakt med allsvenska Leksand.

Var det aldrig aktuellt att du skulle bli kvar i elitserielaget Mif?

- Det har varit mycket velande fram och tillbaka, men det hela drog ut på tiden. Mif kom aldrig med något konkret, och jag kände själv att jag heller inte hade någon särskilt bra säsong bakom mig.

- Att få komma till Leksand ser jag som en härlig nystart på min karriär och lita på att jag är ordentligt revanschsugen, säger Magnus Österby.

Du har inte hört något från Mora IK?

- Min agent har skött alla förhandlingar, men Mora har aldrig nämnts i våra samtal.

Anders "Masken" Carlsson är nöjd med att kunna räkna in Vansbrograbben i sitt lag.

- Vi får in en stor och stark back, precis den typ av spelare vi söker. Vi har hållit på ett tag och förhandlat, och det känns skönt att allting nu är klart, säger "Masken".

Däremot kommer inte den finske backen Miska Kangasniemi, som Leksand skrev kontrakt med tidigare i vinter, att spela allsvensk ishockey.

Han kommer i stället att spela elitserieishockey med Mif, efter att Leksand och Miska kommit överens om att bryta sitt ingångna avtal.

Leksand jobbar också stenhårt med att få hem NHL-målvakten Johan Hedberg!

Lyckas man med den saken, då har dalaklubben gjort ett av årets särklassiga värvningar.

- Vi har fört en dialog med Johan ett tag. Vi har kommit en bra bit på väg, men är ändå långtifrån klara, kommenterar "Masken" värvningsförsöket av NHL-målvakten.

Johan Hedberg har kvar sitt hus i Leksand, och har också ställt sig positiv till att flytta hem och hjälpa Leksand tillbaka till elitserien.

- Det skulle vara oerhört roligt om vi lyckades med det här. Vi skulle få en riktigt, riktigt bra målvakt till vårt lag. Det återstår fortfarande många pusselbitar att lösa, men jag ser ändå positivt på att vi skulle kunna lösa det hela, slutar "Masken" Carlsson.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons