Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östansbo vann cup

Annons

Östansbo vann Trettondagscupen i fotboll, den traditionella herrlagsturneringen i Grängesbergs fotbollshall.

I finalen blev det 3-2 till Östansbo mot Grängesbergs förstalag, efter en sen vändning.

Gränges ledde med 2-1 efter att ledningsmålet spelats in av duktige Johan Strandell. Men med några minuter kvar att spela kvitterade Tobias Dafgård på en frispark.

Det hela verkade gå mot straffavgörande, men i stället kom ett segermål för Östansbo. Målnickare var vasse Jesper Andersson och då återstod bara ett par minuter av matchen.

-Det här är vi mycket nöjda med. Känns bra att ha med sig den här insatsen inför kommande säsong, säger Daniel "Dala" Larsson, som hållit i Östansbos träningar sedan Jörgen Engström hoppade av tränarskapet för en tid sedan.

Klart är att "Dala" Larsson blir kvar som ledare för ÖIS, om det blir som huvudansvarig eller i annan roll återstår att se.

Han konstaterar att Östansbo, trots tapp på både tränare och flera spelare, ser ut att få ihop en trupp som bör klara nytt kontrakt i division 4.

I lördagens cup, som pågick från morgon till kväll, spelades matcherna i 1 x 20 minuter och det hela inleddes med gruppspel.

Totalt fick Östansbo och Grängesbergs förstalag spela sex matcher vardera och det inför en hel del publik.

Totalt deltog tolv lag i cupen: Grängesberg 1, Grängesberg 2, Grythyttan, Amsberg, Näs, Östansbo, Hällefors, Segro, Söderbärke, Säter, Sunnansjö och Leksand.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons