Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östansbo lämnade jumboplatsen

Annons

Efter fem raka förluster tog Östansbo äntligen tre poäng. Formstarka Hulån spelades ut när Östansbo, på bortaplan, vann med 2-0 och därmed lämnade jumboplatsen.

- Vi har spelat bra i flera matcher utan att få utdelning, så det känns riktigt skönt när det äntligen släpper. Sedan var det förstås extra kul att få hålla nollan för första gången för säsongen, sa en mycket belåten Jörgen Engström, tränare för Östansbo.

Gästerna fick en start som hette duga då Erik Stenström slog ett inlägg som Josef Nordberg klippte in på volley till 1-0. Matchuret stod då på 30 sekunder.

Resten av halvleken bjöd på stunder av fint spel blandat med riktig tråkfotboll. Hulån hade svårt att skapa lägen medan gästerna skapade desto mer.

Efter pausvilan fortsatte Östansbo kontrollera matchen. Målskytten Josef Nordberg ersattes av Johan Nilsson som rann igenom och blev neddragen i straffområdet. Jonas Jansson satte den påföljande straffen säkert.

Hulån gick upp på tre forwards, men skapade inte så mycket mer än en farlig frispark som Kristoffer Johansson i Östansbomålet gjorde en spektakulär räddning på.

HULÅN-ÖSTANSBO

0-2 (0-1)

Målen: 0-1 Josef Norberg, 0-2 Jonas Jansson.

Domare: Jörgen Edwardsson

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons