Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östansbo favorit i derbyt

Annons

- ÖIS är storfavoriter, helt klart, säger även kollegan i Saxdalen-V/G, Lars-Åke Wallenstein.

Nio omgångar har spelats i dalafyran och två lag har ryckt ifrån övriga. Avesta AIK leder med 23 poäng och tvåan Islingby IK har 19.

Därunder är det verkligen jämnt. Trean Gangefs IF har 14 pinnar och Vika IF, trea från slutet, har tio poäng.

ÖIS är femma från slutet och Saxdalen-V/G jumbo med bara fyra poäng.

- Vårsäsongen är mer eller mindre förstörd för vår del. Vi har två matcher kvar och sen får vi blicka fram mot hösten och göra en nystart, säger Wallenstein.

Saxdalen-V/G:s enda seger hittills kom mot Vika, i åttonde omgången, och den borde ha gett självförtroende. Men senast mot Tunabro var det som vanligt inte mycket som fungerade.

- Jag vet inte riktigt vad det är för fel. Men vi får väl kämpa vidare även om det heller inte ser allt för ljust inför derbymatchen.

Marcus "Totte" Olsson är utomlands och försvarsklippan Mustafa El Hachmi är upptagen av Ludvika FK:s juniorlag, som han tränar. Dessutom är Mats Nauclér halvskadad.

Då ser det betydligt ljusare ut för ÖIS.

- Vi har bra självförtroende, vi jobbar hårt i matcherna och jag tycker allt talar för oss, säger Medén som dock tillägger:

- Men jag räknar ändå med en hård match. Det blir nog kamp i 90 minuter och jag tror inte att Saxdalen-V/G viker ned sig.

Erik Stenström har ryckt in i lumpen och spelar inte mer i ÖIS den här säsongen. I övrigt är truppen intakt.

Mer läsning

Annons