Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osäkert om Johan får behålla sin tränare

Annons

- Nej, ännu så länge är det nog bara rykten. Det hoppas jag i alla fall. Jag tror inte någonting är klart ännu, säger Johan som kom hem från säsongens sista världscuptävling i Planica i början av veckan.

Hem till Ornäs och några månader hårdpluggande för att ta igen det han förlorat i skolan under världscupsäsongen.

Och hur det blir med det fortsatta samarbetet med Kari vet han inte.

- Nej, när vi skildes åt i helgen sa Kari själv att vi får väl se hur det blir. Han visste inte ens själv. Kari hade inte hört någonting från det svenska förbundet på ett tag. Efter det har i alla fall inte jag hört någonting mer.

Men Johan vet att den nordiske chefen Anders Bergström haft en hel del att fundera på och arbeta med den senaste veckan.

På Johans önskelista inför nästa säsong finns egentligen bara två punkter:

- Dels att få behålla Kari eller att vi får någon annan tränare och det blir klart redan i vår.

- Dels hoppas jag att vi kan bli et lag till nästa säsong. I vinter har jag ju varit ensam större delen av säsongen. Det var bara på slutet som Isak Grimholm var med.

För Johan har den nyss avslutade säsongen inte blivit så bra som han hoppats. Han har inte nått de resultat han egentligen har kapacitet att nå. Mycket på grund av tränarstrulet under förra sommarhalvåret. Om inte Kari Yliantilla blir kvar ryktas det om att Jachym Bulin året ska sköta Johan Erikssons sommarträning.

- Nja, jag vet inte om det blir så. Jachym säger ju att han egentligen har slutet. Fast jag vet inte, han är ju med juniorerna på JVM nu.

- Det ryktet beror nog på att vi samarbetade under förra sommaren.

Din förre tränare Vasja Bajc har nått mycket bra resultat den här säsongen. Din kommentar?

- Jag är inte alls förvånad över att hans hoppare lyckats så bra. Vasja är en oerhört duktig tränare, säger Johan Eriksson.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons