Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS-lag laddar i Malung

Annons

- Damlandslaget kommer hit nästa vecka för ett veckoslutsläger, det sista träningslägret inför avresan till Salt Lake City. En trupp på 18 tjejer och sex ledare kommer att vara i Malung i tre dygn, torsdag-söndag, berättar Sören Haga och Åke Rangedal i Malungs IF.

Svenska Ishockeyförbundet har gjort en storsatsning i flera år på att få fram ett bra damlag till vinterns OS. Bland annat har laget varit på flera träningsläger i USA och Kanada.

Oftast har det blivit klara förluster i kamperna mot värdarna "over there". Damlandslagets manager Lars G Karlsson har försvarat resultaten med att Sverige "utmanat ödet" och valt att spela mot bästa tänkbara motstånd för att få bra träning inför OS.

Sveriges medaljchans i OS ligger i om man kan snuva Finland på bronset. Fast även mot Finland har det blivit en rad förluster i vinter, ända till senaste helgen då Sverige vann med uddamålet.

Åtta lag spelar i OS-turneringen. Utöver de redan nämnda är det Ryssland, Kazakstan, Kina och Tyskland.

I Malung kommer damlandslaget att göra ett antal ispass i ishallen, bland annat ska man möta Malungs U16-lag för att specialträna spel i numerärt under- och överläge.

Men det handlar också om att svetsa samman laget och det blir en rad andra aktiviteter - som besök på Jofa, curlingspel och prickskytte med luftgevär.

-Vi ser det som en fjäder i hatten för Malung och för föreningen att ett OS-lag kommer hit för att ladda upp. En förklaring är att vi tidigare haft bra arrangemang ihop med förbundet, bland annat junior-EM 1998 samt tidigare 4-nationsturneringar för juniorer och tv-puckspel, säger Haga och Rangedal.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons