Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS - i stället för semester

Annons

För de flesta är simsäsongen över, men inte för Emma Ekman.

I sommar får hon knappt någon semester. Och hon har sig själv att skylla eftersom det har gått så bra under Svenska Ungdomsmästerskapet, med bland annat guld på 100 meter fjäril.

Den 26 juli startar ungdoms-OS i Paris och veckan innan åker Emma Ekman med ungdomslandslaget till ett uppsamlingsheat i Nyköping.

- Vi är 16 simmare, både tjejer och killar, som åker till Paris. Målet är att slå personligt rekord. Jag har varit i Frankrike tidigare på ett träningsläger med Ludvika SS.

Varför blev intresserad av simning?

- Jag blev introducerad av min bror. Han tyckte att jag skulle vara med på en tävling i skolan, och efter det blev det bara roligare.

Du ska börja årskurs åtta på högstadiet. Hur mycket tränar du egentligen?

- Jag simmar fem gånger i veckan, plus ett löppass. Jag hinner bara med skolan och simningen, tyvärr blir det lite tid med vännerna. Men är tvungen att offra något om man vill satsa ordentligt.

Hennes tränare, Eva Larsson, tycker det är roligt att Ludvikatjejen satsar. Hon säger att Emma Ekman är ett hopp för framtiden.

- Jag har inte sett några startlistor för ungdoms-OS, men jag tror hennes tid på 100 meter fjäril är ganska gångbar, säger Eva Larsson.

JONAS OTTOSSON

Mer läsning

Annons