Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orsatjej bästa svenska vid JVM - igen

Annons

Anna Hansson blev för andra gången på två försök bästa svenska i JVM. Den 18-åriga Orsatjejen slutade på 23:e plats i damernas fem kilometer fri stil, som avgjordes i går.

Det var för övrigt den bästa svenska insatsen under fredagen, då bäste blågula kille, Marcus Hellner, kom först på en 28:e plats på tio kilo-meter.

I måndagens jaktstart blev Anna 21:a tjej. Den här gången blev det ett par placeringar sämre, men det var mycket jämnt och hade dalaåkaren haft tio sekunder snabbare tid hade hon kommit på 13:e plats. Och, om man får leka med siffror, hade Hansson kapat 14 sekunder på sin tid (i mål 15.34) skulle det ha gett en plats bland topp tio.

Men nu blev det som sagt en 23:e plats för JVM-debutanten från Orsa, 1.09 efter segrande ryskan Natalja Iliana. Även silvret gick till Ryssland, plus att de hade tjejer på såväl fjärde som sjunde plats. Stor rysk dominans, alltså.

De norska tjejerna åkte inte heller så tokigt. De hade fyra tjejer bland topp tio och placerade sig som trea, sexa, åtta och nia.

Att jämföras med svenskornas facit: 23:a, 39:a (Ida Ingemarsdotter), 51:a (Inger-Lise Westlund) och 54:a (Karolin Andersson).

Norrmannen Petter Horthug har haft ett mycket lyckat VM. Guld och silver tidigare, kröntes med ytterligare ett guld i går. Han var klart snabbast över de tio kilometrarna. Det var mycket norskt i topp även på herrsidan. En japan tog silvret, men på tredje och fjärde plats hittar vi åkare från vårt västra grannland.

Svenskarna återfanns långt bak i fältet, med Hellner som 28:a. Mikael Ojala kom placeringen efter och 33:a blev Robin Bryntesson.

I dag, lördag, avslutades JVM med stafetterna. Då får troligtvis IFK Moras Lars Suther ta en klassisk sträcka i det blågula laget.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons