Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OrsakajtÕn hoppas på fler än 700 startande

Annons

Sträckorna det handlar om är 700 meter för de allra yngsta, de under tio år. Nästa klass, 11-14 år, springer 2 500 meter. För juniorer, 15-18 år, och motionärer väntar 6 000 meter i ganska lättsprungen terräng.

Störst intresse väntas som vanligt bli till 14 kilometerbanan som startar vid Tallheds flygplats. Till den klassen väntar arrangörerna flera hundra deltagare.

Den ursprungliga OrsakajtÕn mäter 24 kilometer med start i Torsmo. Den sträckan finns även med i år på programmet. Den sträckan har också en mountainbikeklass.

Arrangörerna provar för tredje året en klass för stavgång. En klass som har haft svårt att locka några större skaror. Men arrangörerna hoppas på fler deltagare i år.

De senaste åren har den totala amälningssiffran varit runt 700 deltagare, och Orsa IF och Orsa SK, som står som arrangörer, hoppas naturligtvis på fler deltagare i år.

Tävlingsledare för OrsakajtÕn de senaste sju åren har Lars Liljedal varit. I år blir det hans åttonde och sista i den funktionen. En ny tävlingsledare är redan utsedd. Det blir Anders Ors som tar över efter Lars. Anders kommer att fungera som biträdande tävlingsledare i år för att sätta sig in i alla detaljer.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons