Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orsa grönklitt gör som Vasaloppet – inför skidlopp i mörkret

I vintras gick Vasaloppet ut med att de lanserar Nattvasan över nio mil. Nu står det klart att Orsa grönklitt inte är sena att haka på trenden. Klockan 23.00 den 4 februari går starten för första upplagan av Orsa grönklitt nattmarathon.

Annons

För de som deltar väntar 42 kilometer med pannlampa genom skog och myrar i anslutning till Orsa Grönklitt. Daniel Mäkinen är marknadschef för Grönklittsgruppen.

– Det här är ett evenemang i tiden. Vi har på Orsa Grönklitt en kombination av längdåkning, snö och djuren i Europas största rovdjurpark. Tillsammans bildas en helhet som inte finns någon annanstans. Nu tar vi det här vidare och skapar en världsunik produkt, att åka skidor nattetid och samtidigt få en glimt av isbjörnar. Har vi tur får åkarna starta till ylande vargar i bakgrunden, säger Mäkinen i ett pressmeddelande.

Läs också: Då öppnar längdskidspåren i Orsa Grönklitt

Ett exempel på hur ett nattlopp kan se ut uppifrån.

Utöver den fysiska prestationen handlar om att synka sig med sin partner och den natur man åker i.

– Vi har satt en maxgräns för att kunna säkra ett bra evenemang. Loppet kommer att öppnas upp för 400 lag bestående av två personer i varje lag. Alla åkare ska ha en förutbestämd säkerhetsutrustning med sig och vi har även en patrull och viss bemanning ute. Det är viktigt att säkerheten finns med hela tiden, menar Mäkinen och fortsätter:

– Det är en mycket speciell känsla vi vill skapa kring det här loppet. Det är mörkt, och känslan av att det är du och naturen, den kommer att bli makalös.

Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android nu

Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons