Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro i Rickardssons team

Annons

Från och med lördagens GP-tävling i Katowice kör Sebastian i "egna" teamfärger.

Satsningen med två förare i Rickardsson Racing höll därmed bara i drygt sju månader.

- Jag vet inte riktigt vad som ligger bakom Sebastians beslut. Han har ju kört väldigt bra i serien, men så fort att han har fått på sig rickardssonsteamets färger har det gått sämre. Kanske har pressen blivit för stor på honom, säger Johan Eriksson, presschef i Rickardsson Racing.

Ulamek ligger på 21:a plats i GP-serien och har hittills inte fått till någon fullträff. Som mest har han tagit sex poäng i en deltävling.

Anser han att han har kommit i skymundan för Tony?

- Automatiskt blir det förstås så, när man delar team med den regerande världsmästaren. Men i teamet har vi satsat lika mycket på båda förarna, så han borde inte vara missnöjd med något. Han vill nog bara se hur bra han kan åka på egen hand, säger Eriksson.

Är det här något som stör Tony inför avslutningen?

- Det tror jag inte. Han är väldigt fokuserad på de sista deltävlingarna och först och främst ska han göra ett bra resultat i Polen till helgen.

Innebär Sebastians avhopp att ni söker en ersättare?

- Så långt har vi inte kommit i diskussionerna. Om det blir aktuellt med en ny förare är det från och med nästa säsong. För tillfället är det inget vi kan göra mer än att lägga all kraft på Tony i de återstående tävlingarna. Samtidigt önskar vi självklart Sebastian all lycka i sin nya satsning, avslutar Eriksson.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons