Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ornäs vann Daladerbyt

Annons

Bosse Ericson, kollegan i OBK, säger inte emot.

- BS hade mycket boll. Men jag tycker ändå inte att man skapade så där värst. Frånsett slutskedet förstås, då var vi riktigt illa ute vid ett par tillfällen, minns Bosse.

Vilken inte var nöjd med sitt eget lags spel.

- Om det var nerver med i spelet vet jag inte. Det såg i alla fall ut så. Vi fick ju inte till det alls långa stunder, säger den asssisterande OBK-tränaren.

Att det handlade om derby var inte att ta miste på.

Kamp, tufft spel och stundtals fatala missar i såväl passningar som avslut präglade matchen som knappast hör till någon av de mer sevärda på Ornäs IP.

- Men i historieböckerna står det inget om sånt, bara att vi vann.

- Och det heter ju att det är en styrka att vinna när man spelar dåligt också...

Konstaterar Ericson.

Och sänder nog en tacksamhetens tanke till den rutinerade trion Marie Arnberg-Persson på mitten samt mittbacksparet Marie Sundman och Malin Ericson, som gjorde sitt den här gången också och i mycket låg bakom att hemmalaget förmådde reda ut problemen under en stor del av matchen.

Inte minst då under slutdelen sen inhoppande Emma Asplund reducerat för BS på näranog första beröringen med bollen en kvart före slutet.

Plus i kanten också till tonåringarna Petra Larsson och Julia Bhy, som gav järnet i närkamperna och var de som stod för det positiva i offensiven.

I BS handlade också mycket om mittbackarna. Både Kristin Ek och Viktoria Ericols imponerade, inte minst i löpstyrka.

- Men jag vill nog ge beröm till hela laget för inställningen i den här matchen.

- Vi fick, genom hårt arbete inte minst, Ornäs dit vi ville. Dom tvingades slå långa bollar mest hela tiden och det var så vi ville ha det, konstaterar Stefan Ek.

BS-tränaren ser också en positiv trend i laget.

- Även om vi skulle åka ur så försöker vi hela tiden utveckla vårt spel. Och jag tycker vi är på god väg. Stegvis har vi blivit bättre och bättre och det är väl egentligen bara poängen vi saknar från de senaste matcherna, menar Ek.

BS fick beröm från Ornäshåll också.

- Visst, BS var bitvis riktigt bra.

- För vår del kommer annars uppehållet efter nästa veckas bortamöte med serietrean Vasalund/Essinge lägligt. Vi har skavanker både här och där i truppen och behöver några veckor, tror jag, för att läka såren, siar Bosse Ericson.

ORNÄS-FALU BS

2-1 (1-0)

Målen: 1-0 (14) Petra Larsson, 2-0 (46) Karin Lissel, 2-1 (76) Emma Asplund.

Varningar, Ornäs: Malin Ericson, Kristi Peich, Petra Larsson.

Falu BS: Kristin Ek.

Domare: Björn Lindroth, Borlänge.

Publik: 410.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons