Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ornäs tunga fall

Annons

Efter en stabil försäsong, sex segrar och en oavgjord i sju träningsmatcher, fanns förväntningarna på en bra start av norrettan.

- Vi skapade enormt mycket, men pricken över i saknades, sade Ornästränaren Göran Arnberg innan han fortsatte:

- Det här var en tung förlust och jag är både besviken och förbannad.

Ornäs spelade mer eller mindre ut Själevad. Kreativiteten i spelet fanns där och Ornässpelarna radade upp målchanser.

- Jag räknade till nio kanonlägen, varav fyra var rena frilägen. Ingen hade kunnat protestera om vi istället vunnit med flera måls övervikt, fortsatte Arnberg.

Och som så ofta förr när ett lag är överlägset, kontrade Själevad in ledningsmålet i 57:e spelminuten. Ett vinstgivande mål som tillkom efter en spelvändning av Själevad, efter att Ornäs i momentet innan varit nära att näta i samband med en hörna.

Ornäs var även starkt i samband med fasta situationer, men det ville sig aldrig. Närmast nätkänning var Marie Arnberg som bland annat hade en nick i ribban.

- Vi skulle ha gjort fem mål bara i samband med fasta situationer, dundrade Göran Arnberg.

- Vi får jobba vidare och ta med oss det positiva i att vi åtminstone skapade mycket. Det är inte många lag som kan skapa så mycket som vi gjorde i dag.

När en kvart återstod gick Ornäs ned på en trebackslinje och full fart framåt beordrades av Ornäs ledarstab. Men oförmågan att göra mål höll tyvärr i sig och Ornäs föll tungt.

- Vi får hålla huvudena högt och jobba vidare, sammanfattade Göran Arnberg.

Själevads tränare, Thomas Wågström, var av förståeliga skäl muntrare.

- Jämfört med fjolårets startelva i Allsvenskan, fattades åtta spelare. Vi har ett nytt lag i år, vars stomme består av spelare födda 1986 till 1988, sade Thomas Wågström innan han fortsatte:

- Den här fina starten behövde vi. Målsättningen är att bli ett stabilt division 1-lag.

Själevads bästa spelare fanns i Umeå-lånet och ytterbacken Emma Berglund. Ornäs bästa var Marie Arnberg-Persson, Malin Ericson och Karin Lissel.

SJÄLEVAD-ORNÄS

1-0 (0-0)

Målet: 1-0 (57) Josefine Larsson.

Domare: Henrik Mohlin, Kramfors.

Publik: 304.

Ornäs BK: Angelica Bengtsson - Marie Salander, Malin Ericson, Karin Lissel, Petra Jonsson (77) - Julia Bhy, Tina Heurlin (77), Marie Arnberg-Persson, Anna Nykvist - Rebecca Martis, Jennie Nordqvist (73).

Avbytare: Linda Csagola (73), Hanna Alm (77), Emma Enström, Louise Westerberg (77), Marie Sundman.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons