Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ornäs glömde knyta ihop säcken

Annons

- Och det känns som en förlust.

- Vi skulle gjort ytterligare nåt mål innan deras kvittering, på de chanser vi hade, den saken är klar, säger OBK-tränare Roger Lundin efter slutsignalen.

Så sant så, chanser fanns nämligen.

Petra Larsson skapade de vassaste. Vid två tillfällen slet sig 14-åringen loss och avslutade distinkt. Men båda gångerna missade hon hårfint.

- Vi hade fler möjligheter också.

- Men tyvärr hittar vi inte de enklaste lösningarna alltid, konstaterar Roger.

Nöjd dock med yngsten Petra, som redan växt i division 1-dressen med råge.

- Hon spelar väldigt klokt för att vara så ung. En talang utöver det vanliga, berömmer OBK-tränaren.

Som också var nöjd med backlinjen i går. Med extra lovord för mittbacksparet Malin Ericson och Marie Sundman, men också med höga betyg för både Helena Windahl och Åsa Hanaeus, ytterbackarna.

- Vad jag skulle vilja se är att vi vänder spelet lite snabbare på mitten. Där finns det en hel del att jobba på framöver, konstaterar Roger.

Som, ska sägas, får en del bekymmer att lösa inför nästa match.

Susanna Sunesson fick sitt tredje gula kort i går och blir avstängd. Dessutom ska Petra Larsson på Svealandslägret för elittjejer och Anna Jakobsson har en tenta hon måste göra.

Notabelt från matchen i går är annars att Ornäs förde spelet, knappt men klart, under större delen av matchen, men att gästerna skapade några rejält farliga chanser framför Anna-Karin Nyborg i hemmakassen.

Inte minst i slutminuterna av första halvlek, då ett ledningsmål var ytterst nära.

I stället blev det som sagt hemmalaget som tog ledningen nio minuter in på andra akten, när Susanna Sunesson från nära håll dunkade bollen upp i nättaket efter en tilltrasslad situation framför gästernas mål.

1-1 kom sedan fem minuter före ordinarie speltids utgång genom gästernas främste, Lotta Andersson, som nickade in en frispark.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons