Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ornäs flyger norrut

Annons

- Klubben ställer verkligen upp. Att vi får flyga till Luleå på söndag morgon, istället för att åka buss, betyder att vi är bättre förberedda inför matchen, säger Ornäs tränare Roger Lundin.

Trots höstsäsongens fina poängskörd, sex poäng efter tre matcher, så är Ornäs damer fortfarande inblandat i bottenstriden.

För att bärga viktiga poäng i matchen mot Alvik, väljer Ornäs att flyga till Luleå.

- Det betyder mycket. Och det sparar även kraft till veckan efter. En bussresa sitter i under flera dagar, säger Roger Lundin som hoppas ha minst en poäng i (hand)bagaget på vägen hem.

- Målsättningen är en poäng. Det är vad vi siktar på i bortamatcherna. Sen bör vi vinna hemmamatcherna, vi spelar ju för överlevnad.

Serien har redan vänt, ändå har Ornäs ännu inte mött Alvik. Lagen skulle ha mötts på Ornäs IP i juni, men matchen blev uppskjuten till slutet av augusti då båda lagen hade spelare på landslagsläger.

- Jag vet att Alvik har ett ungt lag och att de har gått bra i serien, säger Roger om motståndarlaget.

Framför allt har Alvik gått bra på hemmaplan. Senast slog man Triangeln med imponerande 7-1 och laget ligger på en femte plats i tabellen.

Roger Lundin tror ändå att Ornäs har en bra chans i Luleå.

- Vi har bra "go" i laget just nu. Inställningen mot Rågsved senast var bra (vinst med 3-1) och kan vi behålla den ser det ljust ut.

Ornäs får på söndag klara sig utan anfallaren Susanna Sunesson som har en match kvar på sin avstängning från utvisningen mot Bollstanäs.

Även Sara Bergström missar matchen. Hon har en knäskada som hindrar henne från spel.

STEFAN PERSSON

Mer läsning

Annons