Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ornäs firade med oavgjort

Annons

Försvarsspelet fungerade utmärkt hela matchen, sånär som på en markeringsmiss vid gästernas kvitteringsmål. Offensivt däremot stämde det inte riktigt lika bra.

Framför allt passningsspelet i djupled till anfallsduon brast allt som oftast. Passningarna nådde sällan fram till Fanny Lövgren och Susanna Sunesson på topp.

Roger Lundin, OBK-tränaren, var inte helt nöjd med att det "bara" blev en poäng.

- Vi skulle ha vunnit den här matchen. Jag är mycket belåten med det stabila försvarsspelet, men framåt har vi en del att jobba med, kommenterade Roger matchutvecklingen.

- Av någon anledning stannar vi upp strax före straffområdet istället för att fullfölja rakt på. Vi måste höja standarden offensivt helt klart, men jag är naturligtvis tillfreds med framstegen vi gjort med de senaste matcherna. Tre matcher på raken utan förlust. Våran målsättning i år har varit, och är, att komma på fjärde-femteplats, och jag tycker att vi har goda chanser att klara den riktlinjen.

Det var en match mager på händelser. Spelet var förlagt mestadels ute på mittfältet, där hemmalaget dominerade bollinnehavet. Ornäs starka fyrbackslinje tillät inte gästerna att skapa en enda målchans, förutom målet som man kan skylla på ett olycksfall i arbetet.

Malin Persson hade fyra minuter innan gästernas mål gjort 1-0 på en välplacerad nick strax innanför stolpen.

Mittbackarna Malin Ericson och Marie Sundman var de stora strategerna i hemmaförsvaret. En mycket nyttig länk i försvarsarbetet var också målvakten Maria Wahlström, som visade utmärkt spelsinne och var ofta "femte-back" i försvaret. Framåt var mittfältaren och målgöraren Malin Persson det största orosmomentet för Gideonsbergs försvar. Hon satte sig snabbt i respekt med en glänsande rusch på vänsterkanten. Mer av den varan hade vi velat se.

LEIF SOLUM

Mer läsning

Annons