Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örjan som vanligt på pallen

Annons

I fjol vann Harri Tuominen en seger på hela året. Efter gårdagen har han under 2002 varit först över mållinjen fjorton gånger. En hyfsad förbättring kan man säga. De senaste veckorna har Harri´s relativt lilla stall visat storform och gårdagens framgångar kom inte direkt överraskande.

Segervapnet var kapable, men inte alltid helt fräsche, Guardian Spirit. Den här gången såg hon finfin ut redan i värmningen och oddset - dryga sju gånger pengarna - får ses som klart bra. Hon passade i förbifarten på att sätta nytt rekord och håller hon bara ihop kan hon vara något för V75 framöver.

Mest streckad i hela V5-omgången var Tuominen bakom Rebelyell. Här fick han dock se sig besegrad i de sista stegen mot klart positiva Cassi High, som nu tog andra segern på sex dagar för duktige Johnny Karlsson.

Örjan Kihlström var på besök och gick som väntat inte segerlös från banan. Han inledde streckspelet med storfavoriten Dedes Diamond, som gjorde tredje starten för sin tränare Roger Walmann. Hon gjorde ingen besviken. Direkt till ledning från innerspår och sedan var hon aldrig i förlustfara. Det här såg helt klart ut att vara en sprinter av rätt sort.

Dubblen till Örjan fastställdes i och med segern i nionde loppet med Hornöprinsen. Efter ett perfekt lopp i andra par utvändigt avgjorde han lätt till slut.

En vanlig torsdagkväll på Romme, mitt i semestertider och högsommar, visade sig inte vara någon höjdare publikt sett.

Det var nog bara de "närmast sörjande" på plats och V5-omsättningen orkade endast upp i drygt 200 000 kronor.

Desto mer drag väntar om en vecka, när det traditionella midnattstravet går av stapeln.

Tolv travlopp varvat med artistuppträdande brukar vid gynnsamma väderförhållanden locka upp emot 8 000 åskådare.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons