Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-truppen domineras av Dalaåkare: "Medaljchans i varje lopp"

Den svenska truppen till VM i skidorientering domineras av Dalaåkare.
Alla damåkare har koppling till länet.
– Hur många medaljer det blir totalt vill jag inte gissa, men vi kommer att ha medaljchans i varje lopp, säger förbundskapten Frans Wickbom i ett pressmeddelande.

Annons

Knappt hade EM i finska Imatra avslutats, där Sverige firade fina framgångar under mästerskapet, innan det var dags för förbundskaptenen Frans Wickbom att ta ut truppen till VM i Ryssland 7–12 mars.

Och likt EM-truppen så domineras damsidan av åkare med koppling till Dalarna. Tove Alexandersson, Linda Lindkvist, Magdalena Olsson och Frida Sandberg är alla verksamma i länet även om Alexandersson representerar Alfta-Ösa OK.

På herrsidan finns så klart toppnamnet Erik Rost med.

- Vissa namn är helt självskrivna; åkare som Tove Alexandersson och Erik Rost håller ju yppersta världsklass. Men jag har också haft några svårare beslut att fatta. I slutändan känner jag mig nöjd med mina val, säger Frans Wickbom i ett pressmeddelande.

Hur många medaljer blir det då för Sverige?

Målsättningen är fyra guld varav två i stafett.

– Det känns som en inspirerande målsättning. Hur många medaljer det blir totalt vill jag inte gissa, men vi kommer att ha medaljchans i varje lopp, säger Wickbom.

Mer läsning

Annons