Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens bästa Alexandersson springer O–ringen trots tvivel: "Jag vacklade"

Nu står det klart att världens bästa orienterare springer O-Ringen i Värmland.
"Jag vacklade ett tag mellan att springa World Games och O-Ringen, två spännande tävlingar som tyvärr avgörs samtidigt. Nu känns det skönt att ha landat i ett beslut och jag ser verkligen fram emot en spännande vecka i Värmland", säger hon.

Annons

För fler sportnyheter – följ oss DT Sport på Facebook här

Världens bästa Alexandersson springer O–ringen.

Ytterligare en världsstjärna är klar för O-Ringen i Värmland - Tove Alexandersson har bestämt sig för att springa den klassiska femdagarstävlingen, 23-28 juli.

– Jag ser både O-Ringen och World Games som väldigt intressanta utmaningar och det är riktigt synd att de krockar. Nu har jag noga vägt för och emot och jag känner att O-Ringen är det som passar mig bäst, säger den svenska världsettan.

I fjol vann Alexandersson O-Ringen i Sälen i utklassningsstil. Hon har sammanlagt tio totalsegrar i O-Ringen, varav fyra som senior.

– Jag gillar O-Ringens koncept väldigt mycket och har alltid värderat den tävlingen högt.

Alexanderssons beslut har fattats med Svenska Orienteringsförbundets goda minne.

– Vi vill givetvis åka till World Games med ett riktigt starkt lag, men det gör vi även utan Tove. Vår trupp ska kunna vara med i toppen varje dag, säger förbundskapten Håkan Carlsson, som har full förståelse för Alexanderssons val:

– Dels vet jag hur mycket O-Ringen betyder för henne, dels är det ju så att hon som en av ganska få orienterare försöker att leva enbart på sin idrott. På O-Ringen finns det en hel del pengar att hämta för den som är riktigt duktig, det gör det varken på VM eller World Games.

Svenska Orienteringsförbundets chef Susanne Söderholm säger följande.

– Sverige vill alltid ställa upp med det bästa laget på internationella tävlingar, men vi kan inte blunda för de ekonomiska förutsättningarna. Det viktiga är att vi ändå kommer att representeras av världslöpare på World Games.

Den svenska truppen till World Games kommer att spikas i slutet av maj, efter den första världscupomgången.

LÄS MER

Landslaget nobbar orienterings-SM – utom superstjärnan Tove Alexandersson: "SM är viktigt"

Tove Alexandersson överlägsen i premiären – trots slitsamt schema: "Satt kvar i benen"

Mer läsning

Annons