Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre från Stora Tuna till EM-final – men Svensk bara sekunder från kvalmiss

Emil Svensk är i Schweiz och EM i orientering med drömmar om att slåss i toppen. Men Stora Tuna-löparen var bara sekunder ifrån en snopen kvalmiss på söndagsmorgonen. Klubbkamraterna Tove Alexendersson och Anton Sjökvist gick båda vidare till final med större marginal.

Annons
Emil Svensk.

18 löpare gick vidare till eftermiddagens final från heat A i herrarnas sprintkval i Bellinzona på söndagen. Emil Svensk balanserade på en slak lina men klarade sig till slut med 17:e tid i heatet. Han var 48 sekunder bakom segrande schweizaren Mathias Kyburz och bara fem sekunder snabbare än 19:e man, fransmannen Quentin Rauturier som alltså hamnade utanför finalfältet.

Anton Sjökvist, som blixinkallades som ersättare för skadade Max Peter Bejmer, klarade sig till final med god marginal. Han var åttonde man i heat C, slagen med 24 sekunder av hemmalöparen Florian Howald.

Bäst av alla i kvalet var Södertälje Nykvarns Jonas Leandersson, som fick sitt internationella genombrott när han vann sprinten på EM i Falun 2012. Leandersson vann kvalheat B med 14 sekunder, vilket var den största segermarginalen av de tre kvalsegrarna.

Även Hagabys Martin Regborn imponerade, med en andraplats i heat C.

På damsidan visade Stora Tunas tredje sprinthopp för dagen, Tove Alexandersson, att hon kan vara med i slåss om medaljerna i eftermiddag. Alexandersson var trea i kvalheat A, 16 sekunder bakom schweiziskan Elena Roos. Ytterligare en svenska, Järlas Karolin Ohlsson, kom trea i sitt kvalheat.

Läs mer (plus): Starka nyförvärv och en stjärna i toppform – då kan Stora Tuna utmana i Tiomila: "Ser lovande ut"

Läs mer (plus): Alexandersson tar sikte på guldet som saknas – springer allt i EM: "Kommer att bli utmanande"

Mer läsning

Annons