Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tove Alexandersson vinnare av totala världscupen: "Helt fantastisk säsong"

På onsdagen tog Tove Alexandersson den andra vinsten på två dagar, och det stod därmed klart att hon tog hem segern i den totala världscupen i sprint i skidorientering.
– Det har varit en helt fantastisk säsong, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons
Arkivbild.Bild: Victor Lundmark/Skogssport

Det näst sista loppet i världscupsprinten avgjordes på fredagen, och inte bara gick Tove Alexandersson och vann det loppet, utan det stod sedermera klart att hon också vinner den totala världscupen i , med en tävling kvar.

Detta trots att det inte var helt enkla förhållanden.

– Det var en väldigt rolig bana, men det var otroligt tuffa förhållanden i dag. Det är ganska lite snö, och bitvis riktigt isigt. Så det gällde verkligen att vara koncentrerad på att hålla sig på benen. Då blir det extra utmanande att få till orienteringen, säger Tove Alexandersson i ett pressmeddelande.

Dagens seger innebär den sjätte för denna säsong.

– Det har varit en fantastisk säsong. Jag har gjort bra lopp i stort sett hela säsongen. Jag är väldigt nöjd med sättet som jag genomfört den här vintern, och ser fram mot tävlingarna under resten av veckan här i USA, säger Alexandersson i pressmeddelandet.

Förutom Alexandersson fanns också Magdalena Olsson på en andraplats, Evelina Wickbom på en fjärde och Linda Lindkvist på en femteplats.

Bland herrarna var Erik Rost bäst bland svenskarna och alla, då han vann hela loppet och Linus Rapp tog en andraplats och på en femteplats fanns Erik Blomgren.

- Det var inget perfekt lopp, men det var bra. Det går så snabbt när det är så pass isigt som det är ute i terrängen att det är svårt att hinna med att läsa kartan. Då är det lätt att det blir småmisstag, speciellt när det var så intensiv orientering som det var här, säger Erik Rost i pressmeddelandet.

 

Mer läsning

Annons