Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tove Alexandersson överlägsen i premiären – trots slitsamt schema: "Satt kvar i benen"

För bara några veckor sedan tog hon tre VM-guld i skidorientering.
Nu har superorienteraren Tove Alexandersson fortsatt leverera.
Men inte på skidor, utan på barmark den här gången.

Annons

Tove Alexandersson.

I helgens premiär av Swedish League tog Tove Alexandersson dubbla segrar. I lördags i långdistans och under söndagen i medeldistans.

– Gårdagens långdistans satt kvar i benen så det kändes inte alls lika lätt i kroppen som det gjorde då. Men tekniskt var det ett mycket bra lopp från min sida. Enda misstaget var en krok på kanske 15 sekunder, säger Alexandersson till Svenskorientering.se.

LÄS MER: Tredje raka VM-guldet till överlägsen Tove Alexandersson: "Ett väldigt roligt lopp"

Trots att långdistansloppet satt kvar i benen på Stora Tuna-löparen blev segermarginalen under söndagen hela 63 sekunder till tvåan Karolin Ohlsson, Järla. I långdistansen var siffrorna ännu större, och Alexandersson kom i mål förkrossande 7.55 före Lidingös Helena Karlsson som kom tvåa.

LÄS MER: Tove Alexandersson en av slutkandidaterna till att få Jerringpriset

På herrsidan blev det desto tajtare.

Rassmus Andersson från OK Linné vann lördagens långsdistans med en minuts marginal, och på söndagen vann Alexanderssons klubbkamrat Emil Svensk med bara sju sekunder över tvåan Gustav Bergman från Ravinen.

– Jag fick en knackig start och gjorde ett misstag på en halvminut till den första kontrollen. Men därefter kom jag in i orienteringen på ett bra sätt. Det är klart att det är ett skönt kvitto inför fortsättningen av säsongen, säger Svensk till sajten.

Mer läsning

Annons