Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark sträcka av Emil Svensk när Sverige tog EM-silver utan Alexandersson

Tove Alexandersson, som stukade foten när hon missade guldet i medeldistansen med åtta sekunder, tvingades tacka nej till sprintstafetten i EM. Men det blev ändå silver för Sverige – bland annat efter en stark andrasträcka av Emil Svensk.

Annons

Nej, Tove Alexandersson stukade fot höll inte för start i sprintstafetten på torsdagen. Man hoppades in i det sista, då stukningen beskrivits som "lätt", men ett par timmar före start togs beslutet att låta Lina Strnd kliva in i stället.

Superstjärnan från Stora Tuna får hoppas på att ett par gynsamma vilodagar inför helgens avslutning med damstafett och långdistans. På fredagen är det inga lopp i EM.

Strand gjorde en bra insats i Alexanderssons frånvaro och växlade som trea, 1.08 efter Judith Wyder från hemmanationen Schweiz som växlade först.

Emil Svensk var snabbast av alla på andra sträckan i sprintstafetten. Foto: Sören Andersson/TT

På sträcka två var det dags för Stora Tunas Emil Svensk. Och Svensk revanscherade sig ordentligt efter en småtung start på EM. Han var snabbast av alla på sträckan, tog in 44 sekunder på schweizaren Florian Howald och skickade ut Jonas Leandersson som tvåa.

Leandersson tappade 20 sekunder på Martin Hubmann, men behöll andraplatsen och lät inte trean Storbritannien närma sig allt för mycket. På slutsträckan fanns inte mycket att göra åt guldstriden för Karolin Ohlsson, men Järlalöparen skaffade snabbt ett säkert försprång till lagen bakom. I mål var hon 1.12 efter Elena Roos, Schweiz, men nästan två minuter före Norge på tredje plats.

MER LÄSNING OM ORIENTERINGS-EM

EM-guld till Tove Alexandersson – överlägsen i finalen: "En drömstart"

KRÖNIKA: 24 sekunder är en evighet i sprint – men fullt normalt för Sveriges främsta idrottare just nu

Alexandersson tar sikte på guldet som saknas – springer allt i EM: "Kommer att bli utmanande"

Mer läsning

Annons