Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakstart på Swedish League för Emil Svensk – vann sprinten: "Bara att pusha hela vägen"

Stora Tunas Emil Svensk fick en skön start på Swedish League-säsongen i orientering. I ett högklassigt startfält vann 24-åringen till slut, 13 sekunder före Gernot Kerschbaumer, Pan-Kristianstad.

Annons

Han var egentligen inte snabbast på banan, Emil Svensk. Ravinens Gustav Bergman var kvickare, men diskades på grund av en felstämpling. Bergman lämnade in en protest då han ansåg att två kontroller satt tätare än vad regelverket tillåter, men fick avslag av tävlingsjuryn.

Emil Svensk tog i stället hem segern i årets första Swedish League-tävling, 13 sekunder före tvåan Gernot Kerschbaumer, Pan-Kristianstad. Tredjeplatsen delades av Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn, och Martin Regborn, Hagaby, 16 sekunder bakom.

- Det känns jättebra att inleda med en förstaplats. Det var ett helt okej lopp. Jag hade lite småstrul bitvis i början, i mitten och mot slutet men det var en väldigt lätt sprint. Det var bara att pusha på hela vägen, säger Svensk till svenskorientering.se.

Emil Svensk, Stora Tuna OK.

OK Kåres 20-årige Isac von Krusenstierna visade att han efter alla juniorframgångar är redo att tampas även med seniorerna, med en fin niondeplats, en minut bakom Emil Svensk.

I D20 Elit vann lillasyster Vilma von Krusenstierna, Kåre, 16 sekunder före tvåan som var Jennie Börjesson Eriksson från Storvik.

I H20 Elit visade Stora Tunas nyförvärv Henrik Johannesson, ny från Ronneby OK, att han bli en tillgång för klubben med sina andraplats, endast fyra sekunder bakom segraren.

Även i D18 Elit var det en dalalöpare på andraplats, efter en stark insats av Grycksbos Ella Olsson.

Swedish League-tävlingarna fortsätter med långdistans på lördagen och medeldistans på söndagen.

Mer läsning

Annons