Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad William Lind missar både EM och Tiomila: "Det var riktigt tungt"

Malungs OK Skogsmårdarnas stjärna William Lind finns inte med när Tiomila avgörs i helgen. Fjolårets VM-bronsmedaljör missar även EM i Schweiz, som börjar om en vecka, på grund av en skada.

Annons

Malungs OK Skogsmårdarna hade hoppat på någon slags revansch efter fjolårets 49:e plats på Tiomila. Det är förstås möjligt fortfarande, men chansen att vara med i den absoluta toppen blev betydligt mindre med beskedet att William Lind inte kommer att vara med i laget.

Lind, VM-bronsmedaljör på långdistans i fjol, missar såväl Tiomola som EM i Schweiz som inleds om drygt en vecka. Det är en hälsporre som stoppar Malungs storstjärna.

William Lind missar både Tiomila och EM. Foto: Erik Nylander/TT

– Jättetrist, men jag måste ta det säkra före det osäkra. Det var riktigt tungt när jag åkte på det senaste bakslaget och insåg att jag nog skulle behöva avstå EM. Nu har det gått en vecka och jag blir alltmer okej med situationen. Det är bättre att blicka fram emot VM, som är årets viktigaste mål, säger Lind i ett pressmeddelande.

VM avgörs i Lettland i början av augusti och Lind tror inte att det mästerskapet ska vara i fara. Han hoppas på att göra comeback i samband med de svenska VM-testerna i början av juni.

– Det här ska inte spela någon roll alls för satsningen mot VM. Men det är viktigt att jag ger det den tid som krävs och låter skadan läka ut ordentligt. Under tiden blir det mycket alternativ träning; maxstyrka, vattenlöpning och cykelintervaller. Målet är ännu en VM-medalj i långdistans och från och med nu är det mitt enda fokus under hela säsongen, säger 33-åringen.

Sveriges förbundskapten Håkan Carlsson har nu två pusselbitar som saknas i sitt EM-pussel. Utöver långdistansen skulle William Lind även sprungit en stafettsträcka.

– Jättetråkigt med William, men ett klokt beslut. Hälsa går alltid före prestation och jag är övertygad om att vi får se William leverera starka lopp längre fram, säger Carlsson, som ännu inte bestämt sig för hur han ska ersätta Lind.

För Malungs OK Skogsmårdarna tar formstarka Johan Bäckman slutsträckan på Tiomila i William Linds frånvaro.

FÖR PLUS-KUNDER - LÄSNING INFÖR TIOMILA

Lisa Risbys spännande veckor – hoppas på skräll i Tiomila och lyckad EM-debut: "Terrängtyp som passar mig"

Starka nyförvärv och en stjärna i toppform – då kan Stora Tuna utmana i Tiomila: "Ser lovande ut"

Först av alla i fjol – IFK Moras natträv om mytomspunna sträckan: "I tätklungan kan man bara surfa med"

Rutinerade Mårsell hoppas på en ny toppinsats för Stora Tunas damer: "Fantastiskt att springa i ett lag med Tove"

Experten Kalle Dalin tror på Stora Tuna – men varnar för sitt eget Kåre: "Ska bli intressant att följa"

Mer läsning

Annons