Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalalöparna får chansen i världscupspremiären: "Stenhård konkurrens"

Hela fyra dalalöpare får chansen i världscupspremiären i orientering i slutet av maj.
Och då är inte ens alla platser tillsatta ännu.
– Det är stenhård konkurrens om platserna. Tufft för dem som inte tar plats, men bra för svensk orientering, säger förbundskapten Håkan Carlsson i ett pressmeddelande.

Annons

Helena Jansson (t.v.), Tove Alexandersson och William Lind kommer alla att tävla i världscupen i Finland sista helgen i maj. Även Domnarvets GoIF:s Emma Johansson finns med i truppen.

Om drygt en månad är det dags för årets första världscupstävling i orientering. Redan nu är tolv löpare uttagna, varav fyra stycken med dalakoppling: Tove Alexandersson, Emma Johansson, William Lind och den förre Leksandslöparen Helena Jansson.

Förbundskapten Håkan Carlsson har bland annat baserat uttagningarna på söndagens Swedish League-tävling i Bollnäs och internationella meriter från förra årets säsong.

– De har alla haft en bra träningsvinter och det är också de löpare som har de största internationella meriterna sedan tidigare, säger Carlsson i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Eftersom det är en intensiv säsong vill jag ge tidigt uttagningsbesked till så många som möjligt, så att de kan fokusera på VM-tester och världscup, lägga upp träning och återhämtning på ett så optimalt sätt som möjligt och prioritera som de vill tävla i övrigt under våren.

I och med att Tove Alexandersson och Jerker Lysell båda är regerande världsmästare har de varsin friplats i världscupen. Det innebär att Sverige kan skicka nio damer och lika många herrar till världscupspremiären. Därmed kommer ytterligare sex löpare ta plats i truppen till världscupspremiären i Finland den 25-28 maj.

Här är de löpare som hittills blivit uttagna:

Tove Alexandersson, Stora Tuna OK

Helena Jansson, OK Ravinen

Emma Johansson, Domnarvets GoIF

Karolin Ohlsson, Järla Orientering

Lina Strand, Göteborg-Majorna OK

Gustav Bergman, OK Ravinen

Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn

William Lind, Malungs OK

Jerker Lysell, Rehns BK

Martin Regborn, Hagaby GoIF

Albin Ridefelt, OK Linné

Johan Runesson, Tampereen Pyrintö

Mer läsning

Annons