Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en landslagsman till Leksand

/
  • Förstärkning. Tyska ettan Leif Bader från Dresden förstärker Leksands OK den kommande säsongen. Därmed blir ett starkt tiomilalag ännu starkare. Foto: PRIVAT Förstärkning. Tyska ettan Leif Bader från Dresden förstärker Leksands OK den kommande säsongen. Därmed blir ett starkt tiomilalag ännu starkare. Foto: PRIVAT

Annons

- Det är naturligtvis mycket glädjande att vi kan locka till oss ytterligare en så duktig orienterare, säger Britt-Marie Dahlin i Leksands OK.

- En anledning är kanske att Karin Schmalfelds som tävlar för oss kommer från samma region i Tyskland som Leif.

Bader kommer att debutera för Leksand vid Spring Cup i Danmark om drygt två veckor. Men vårens stora mål är naturligtvis Tiomila.

- Vi ser Leif som en god ersättare för estländaren Olle Kärner som av familjeskäl valt att trappa ner sitt tävlande utomlands. Tillsammans med våra svenska landslagslöpare Kalle Dalin och Niclas Jonasson och de unga schweizarna Fabian Hertner och Andreas Ruedlinger har vi fortsatt ett starkt lag på de stora stafetterna, säger Dalin och de övriga i Leksands OK:s hårdsatsande klubbledning.

?- Det är glädjande att vi fortsätter att kunna locka till oss duktiga löpare. Vi ser det även som ett gott kvitto på klubbens attraktivitet när löpare utifrån kommer och vill ta del av vår verksamhet, säger Ulf Magnusson i LOK-ledningen.

??Leif kommer att under våren bosätta sig i Dalarna för att under tre månader förkovra sig i nordisk orientering

- Han kommer troligen att bo i Borlänge. Men de flesta av våra topporienterare bor ju i Borlänge eller Falun så de kan träna tillsammans, säger Britt-Marie Dahlin.

Bader har hittills tävlat för Post SV Dresden.

Tillsammans med Karin Schmaldeld är han två av endast tre löpare i det tyska förbundets A-grupp säsongen 2007.

Mer läsning

Annons