Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alexandersson får vänta på titeln efter tredjeplats i VC-finalen

/

Tove Alexandersson blev trea på långsdistansen i världscupfinalen i orientering i schweiziska Aarau. Hon leder fortfarande världscupen, men kan inte räkna in totalsegern riktigt än.
"Jag hoppas att sprintformen ska vara tillräckligt bra", säger hon inför söndagens avslutning.

Annons

Totaltvåan Judith Wyder, Schweiz, vann lördagens långdistanslopp – 2.43 minuter före Alexandersson – och har fortfarande en teoretisk chans att snuva svenskan på världscuptiteln.

"Jag har inte sprungit så mycket i den här typen av terräng överhuvudtaget. Jag gjorde några små missar på slutet som jag inte är helt nöjd med", säger Alexandersson i ett pressmeddelande.

Inför söndagens avgörande sprint har Alexandersson 600 poäng, mot Wyders 527. Segraren i sprinten får 100 världscuppoäng. Vinner Wyder även där gäller det för Alexandersson att inte bli sämre än 13:e.

"Det var väldigt längesedan jag sprang sprint och jag har inte riktigt koll på sprintformen. Men jag hoppas att den ska vara tillräckligt bra", säger Alexandersson.

På herrsidan är det efter långdistansen klart att schweizaren Matthias Kyburz, som vann lördagens lopp, tar hem den totala världscupen. Bäste svensk blev Jonas Leandersson som sprang i mål som femma, 3.28 efter segraren.

Mer läsning

Annons