Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkerman snabbast igen

Annons

Lars Åkerman var i en klass för sig även denna gång. Malungslöparens segermarginal blev betydligt mindre under onsdagen, men ändå betryggande 1.14 till tvåan Thomas Carlsson, Rehns BK.

- Förutom några småmissar flöt det på bra, så jag får vara rätt nöjd i dag också, sade Åkerman.

I dag avslutas tävlingarna i Idre med långdistans. Slutsegraren kan vi redan nu utse. Lars Åkerman har en ledning med hela 9.17 till totaltvåan Pelle Engstrand, Rehns BK.

Tisdagens tvåa, Leksands Johan Granath, hade ingen större lycka i går. Han fick nöja sig med en sjundeplats på medeldistansen och har 11.27 minuter att ta in på Åkerman om han tänkt kämpa om segern.

- Jag ett bra utgångsläge, men allt kan hända i orientering. Men för att jag ska bomma det här krävs det en smärre blackout, menade också Malungslöparen.

Sista tävlingsdagen avslutas med jaktstart och Åkerman kan således ta det ganska lugnt under den dryga timmen som långdistansen beräknas ta.

Från gårdagens medeldistans kan vi nämna att damklassen vanns av Kils Sofia Holmgård. Hanna Brus, VBOL, sprang in som trea (nia i tisdags).

Till sist kan vi nämna två dalasegrar. I H20 lång segrade Kvarnsvedens Johan Goth och etta i H17-20 blev VBOL:s Henrik Brus. Att Henrik vann var dock ingen större skräll då han var ensam i klassen.

Mer läsning

Annons