Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orienterarna invaderar Rörbäcksnäs

Annons

- Vi gör det här i samarbete med Rörbäcksnäs IF och två av de tre tävlingsdagarna kommer att genomföras i trakterna kring Rörbäcksnäs, berättar pressansvarige Jimmy Birklin.

Rörbäcksnäs är en liten ort nära norska gränsen och som i normala fall har 200 invånare. En helt annan siffra blir det då orienterarna invaderar byn.

- Med funktionärer, deltagare och anhöriga så blir det cirka 2 000 människor som kommer att vistas i Rörbäcksnäs under fredag och lördag. Det blir en tiodubbling av antalet invånare och det är ju lite kul, säger Birklin.

Det här är ett jättearrangemang och troligen det största i Dalarna i år, enligt arrangörsstaben.

- Fredagskvällens sprint, med 1 000 deltagare, är bland de större i Sverige. Och sammantaget med lördag (medeldistans) och söndag (långdistans) blir det över 4 000 starter totalt.

Antalet deltagare ökar för varje år och 4 000 starter är förstås rekord.

- Deltagarna uppskattar tydligen arrangemanget för de kommer tillbaka år efter år, säger Birklin.

En detalj som inte är fullt så bra är upplägget av själva tävlingen. 3+3 är en internationell tävling, men samtidigt avgörs DM. Det som blir lite tokigt är att dalalöparna väljer att springa DM, vilket innebär att de inte får mäta sina krafter mot de internationella löparna.

- Ja, det där är lite dumt och det är inget som vi (Malungs OK) har bestämt. Men visst borde det ha varit ett öppet DM, avrundar Jimmy Birklin.

Mer läsning

Annons