Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrotjej vann "Minnet"

Annons

Belåten segrare blev till slut Örebros Susanne Larsson. Förutom äran kunde Susanne också gotta sig åt ett resestipendium och inte minst en av alla pjäser som genom åren kom att pryda Einar Johanssons prishylla. Larssons segervapen för kvällen hette Disponent Amok och han svarade för topprestationer i såväl försök som final.

- Tränaren sa att hästen varit ute i liknande lopp tidigare och då varit bättre i finalloppet. Det stämde ju, jublade en nöjd segerkusk.

Sexårige Disponent Amok visade att han kan vinna lopp från alla lägen. I försöket vann han från ledning och i finalen handlade det om ett lopp i fjärde par utvändigt och full fart till slut.

- Jag hade order om att köra i ryggar så länge som möjligt.Det krånglade lite efter vägen, men han gick som bara den i sista sväng. Det såg ut att vara långt fram men det gick ju vägen, konstaterade Larsson efter att ha fixat sina båda första årssegrar.

Som lärling har man ju ofta funderingar på att bli professionell travtränare. Något sådant resonemang var dock Susanne inte beredd att gå in på.

- Jag jobbar hos min sambo Johan Sedström på Örebro och det fungerar bra även om vi har ett relativt litet material att jobba med. Självklart vill man köra så många lopp som möjligt och den här kvällen bättrade ju i alla fall på segerprocenten ordentligt, skrattade en nöjd segrarinna.

Hars Tage Eriksson från Malung har sin Glöding i full form. Efter en imponerande uppvisning på Gävle nyligen var det nu dags för andra segern på kort tid. Han gjorde därmed sin plikt som jättefavorit och är åter redo att ta ett nappatag med de stora grabbarna i V75. Tage serverade sin adept ett perfekt lopp som andrahäst i andraspår och kunde vänta med attacken till sista sväng. Glöding kopplade sedan snabbt segergreppet och gled undan på finfina tiden 1.25,1/ 1680 m.

Kajsa Frick fortsätter att vinna lopp. Inte nog med att hon är med i täten av kuskligan på hemmaplan i Rättvik. Nu skuggar hon den på Romme ledande Torbjörn Jansson också. Fredagens segervapen var egentränade Zulavip som var klart förbättrade när hon vann V5-avslutningen efter ledning från start till mål.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons