Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro överklagar

Annons

Men Örebro tänker överklaga beslutet. Klubben har tre veckor på sig att överklaga, fram till den 29 november. Därefter tar fotbollförbundets appellationsnämnd upp fallet. Appellationsnämnden har en vecka på sig att ta ställning till ärendet, och det ska till exceptionella skäl om de inte lyckas med det.

- Ambitionen är att klara av det före 4 december då fotbollförbundet har sitt representantskapsmöte, förutsatt att vi hinner, säger Kjell Sahlström, sekreterare i appellationsnämnden.

Vid representantskapsmötet ska nästa års serier fastställas.

- Kan man inte fastställa serieindelningen den 4 december skulle innebära stora störningsmoment, menar Sune Hellströmer, generalsekreterare på fotbollförbundet.

Örebro har möjlighet att överklaga appellationsnämnden beslut till Riksidrottsnämnden (Rin).

- Men det krävs formella fel för att Rin ska ta upp det här ärendet, de bryr sig inte om sakinnehållet, säger Hellströmer.

Malmö FF hade vid årsskiftet 2003-2004 ett eget kapital på 17,8 miljoner kronor, bäst av alla klubbarna i allsvenskan och superettan. MFF vann ju sedan årets allsvenska serie. Allsvenska tvåan Halmstad var också tvåa i ekonomi efter fjolåret med ett eget kapital på 15,7 miljoner kronor.

Landskrona, som bara med ett nödrop klarade sig kvar i allsvenskan i år genom en elfte plats, är trea i ekonomitabellen med 9,4 miljoner kronor i eget kapital. Och AIK, som åkte ur allsvenskan, är femma i ekonomitabellen med 6,4 miljoner kronor. IFK Göteborg, trea i allsvenskan, var fyra i ekonomitabellen med 8,9 miljoner kronor i eget kapital.

Enköping, som i fjol spelade i allsvenskan och i år i superettan, skulle inte heller klara av att få behålla elitlicensen. Fotbollförbundets licensnämnd har dock kunnat lägga Enköpingsfallet till handlingarna eftersom klubben åkte ur superettan och ska spela i division 2 nästa år.

För klubbar under superettan gäller inte elitlicensen.

Superettanklubben Falkenberg klarade sig, både från att åka ur serien och från att bli fråntagen elitlicensen. Detta sedan man presenterat en handlingsplan som licensnämnden godkänt. Örgryte, som i höst klarade sig kvar i allsvenskan genom kvalspel, hade ett negativt eget kapital vid förra årsskiftet. Men under våren presenterade man en ekonomisk handlingsplan som godkändes. (TT)

TT

Mer läsning

Annons