Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Optimism inom LFK

Annons

Ekonomin är under kontroll, ett plusresultat (cirka 20 000 kronor) blev det för det gångna året.

- Det är visserligen 20 000 mindre än året innan, men ändå. Budgeten för det kommande året är lagd så att vi hoppas på en mindre vinst igen och det kanske är att ta i underkant, säger Peter Björk.

På mötet togs beslut om att gå vidare med klubbens nya verksamhetsplan för ungdomsverksamheten. Nu blir nästa steg att planen ska läggas fram för LFK:s ungdomstränare.

- Vi har nu en så kallad "gul tråd" från fotbollsskolan och uppåt, med riktlinjer för verksamheten. Exempelvis träningsinriktning och olika delmål, berättar Peter Björk.

Även klubbens stadgar har gåtts igenom, omarbetats och moderniserats.

- En hel del hade hunnit bli inaktuellt, från och med nu ska vi ha en kontinuerlig uppföljning av stadgarna.

Ludvika FK fortsätter sin strävan att få till en upprustning av ungdomsfotbollscentrumet Stensveden. En projektgrupp jobbar med denna vision, inte minst via diskussioner med kommunen om att få till en byggnad med omklädningsrum på Stensveden.

- Det är både vi och IFK Ludvika som arbetar vidare med vad vi kallar Projekt Stensveden, säger Peter Björk som på årsmötet omvaldes på ett år som klubbens ordförande.

Styrelseledamöterna Mats Ulestig och Björn Dynesius omvaldes båda på två år och på ett fyllnadsval blev det klart att Ulla Pettersson blir kvar i styrelsen ännu ett år. Som ny suppleant invaldes Tobias Heldt-Strandberg.

Peter Björk konstaterar att det mesta är positivt inom Ludvika Fotbollsklubb, inte minst det faktum att föräldrastödet blir allt bättre.

- Det verkar som de flesta inser att det krävs en egeninsats för att det här ska fungera. Det känns inspirerande att jobba vidare med det här, nu har vi varit nere och vänt både sportsligt och ekonomiskt.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons