Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opererad Hansson tror på OS-start

Annons

Det var natten till fredagen i förra veckan, som Martin akut fördes till sjukhus efter att ha drabbats av våldsamma magsmärtor.

På sjukhuset konstaterade läkarna snabbt att orsaken till smärtorna fanns i blindtarmen.

- Jag opererades omgående, och det var tur, för blindtarmen hade nästan brustit, säger Martin.

- Det är naturligtvis tungt att åka på en sådan här grej. Inte minst sett till den fina säsongsöppning jag har haft.

Tre världscupslalom har Martin hunnit med att köra den här säsongen. Placeringarna har varit 17-17-9.

Hans bästa säsongsöppning på flera år.

- Jag har haft besvärliga startnummer, men ändå lyckats bra. Innan det här med blindtarmen, var jag den den svenske åkare som låg bäst placerad i slalomcupen, säger Martin.

Vid helgens tävling i Adelboden var det meningen att han för första gången på ett bra tag, skulle fått starta i den andra startgruppen, som nummer 29.

Men det var en tävling som Martin i stället fick följa från sängen på sjukhuset i Innsbruck.

- Det var kul att se att det gick så bra för Markus (Larsson) och Andre (Myhrer). Men roligast var ändå "Tessans" tredjeplats. Som hon åkt var det bara en tidsfråga innan hon skulle hamna på "pallen", säger Martin.

Klart är att Martin också missar kommande helgs tävling i Wengen.

Men helgen därpå, när världscupcirkusen kommit till Kitzbühel hoppas Martin vara tillbaka.

- Läkarna har i och för sig sagt att det ska ta en månad innan såret läkt ihop. Det är ju inte bara utvärtes såret ska läka ihop, utan också invärtes, då läkarna också skurit i magmuskeln.

- Jag hoppas jag har bra läkkött. Men till att börja med blir det bara vila. Jag har fortfarande feber, och en infektion som måste läka ut. Läkarnas order måste jag givetvis lyda, fortsätter Martin.

Men oavsett när han är tillbaka i tävlingsbacken, räknar Martin med att hans redan gjorda resultat ska räcka för en start i OS.

- Det ska det göra. I OS-truppen finns redan nu deltagare som gjort sämre resultat än vad jag gjort. Jag hoppas på ett positivt besked i dagarna från SOK.

I går fick Martin i alla fall lämna sjukhuset i Innsbruck.

Men någon hemresa till Sverige blir det inte än på ett tag.

- Någon dag till får jag vänta. Flygbolagen har en säkerhetsmargional på fem dagar, efter en sådan här typ av operation som jag genomgått.

- Fram till dess att jag får åka hem, kommer jag att bo hos Fredrik Nyberg i Seefeld, som bara är en bit härifrån. Det ska bli skönt att lämna sjukhusmiljön, slutar Martin.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons